Studenten denken mee over toekomst Mekaniekersgebouw

© (Foto GJZ)
Redactie KW

Jaar na jaar denken studenten mee over de toekomst van Transfo Zwevegem. Deze erfgoedparel telt heel wat gebouwen die, na grondige restauratie, de uitgelezen locatie vormen voor een dynamische ondernemer met ambitieuze toekomstplannen. Dit jaar werd er gewerkt rond het Mekaniekersgebouw.

De restauratie van het Mekaniekersgebouw werd eind juni voltooid en het gebouw herrijst nu in z’n oude glorie, klaar voor een gloednieuwe activiteit.

De leerlingen van het zesde jaar ‘Architecturale en Binnenhuiskunst’ aan Design & Art School in Kortrijk werkten het afgelopen schooljaar aan hun concept om het Mekaniekersgebouw een herbestemming te geven. Er werd naarstig gewerkt aan opmetings- en presentatieplannen, maquettes, logo’s, moodboards, 3D-modellen enzomeer.

Daarnaast heeft een bachelorstudent ‘Toegepaste Architectuur’ aan Hogeschool Howest een studie ter voorbereiding van het belevingsparcours gevoerd.

De diverse werken werden voorgesteld in het Mekaniekersgebouw en de aanwezigen waren danig onder de indruk. Het was opvallend te zien hoe er gedacht werd vanuit hun jongere visie. Zo werd ondermeer voorgesteld om er een gamingzaal in te richten. Over een nieuwe bestemming van het Mekaniekersgebouw, eigendom van de gemeente, is nog niets beslist. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier