Studente Klare Naert promoot staycation in stijl met start-up Klamping

Klare Naert omarmt de staycation en verhuurt deze zomer een volledig uitgeruste glampingset. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Met haar start-up Klamping biedt Klare Naert een unieke staycation-ervaring aan in eigen tuin. “De coronacrisis stuurde onze vakantieplannen in de war, maar een vakantie in je eigen tuin kan ook leuk zijn”, zegt de 19-jarige studente communicatiemanagement.

Staycations waren al langer hip, maar Klare Naert biedt nu een unieke staycation-ervaring in eigen tuin aan. “De coronacrisis zette ook mij aan het denken: zou het wel verantwoord zijn om deze zomer te reizen? Drukke plaatsen, chaotische luchthavens en overbevolkte metrostations… voor mij zal het er alvast niet inzitten dit jaar. Meer dan ooit moeten we dus creatieve oplossingen zoeken om onze zomervakantie in te vullen”, aldus de 19-jarige studente-onderneemster.

Zelf had Klare nog geen concrete zomerplannen. “Ik was wel vaag van plan om, net als vorig jaar, met mijn beste vriendinnen op reis te gaan. Toen dat virus echter plots overal om zich heen greep, besloten we een tent te kopen om tijdens de zomermanden in de tuin te kamperen. Echt avontuurlijk zijn we niet, dus vandaar dat idee om aan glamping te doen: comfortabel kamperen met alles erop en eraan.”

Glamping is al enkele jaren populair op festivals. “Zelf heb ik het eigenlijk nog nooit gedaan”, aldus Klare, “maar het leek me het perfecte alternatief: ik reis wel graag, maar niet voor lang.”

Zelfs huwelijksnacht

Klare werkte de perfecte staycation uit. Met haar start-up Klamping verhuurt ze een volledig uitgeruste glampingset, gaande van opgemaakte bedden tot sfeerverlichting en barbecue voor in de achtertuin. “Logeren bij vrienden of een mooie spot op een camping is ook perfect mogelijk. Er zijn mensen die mij boekten voor een communiefeest en zelfs voor een eerste huwelijksnacht. Speciaal voor hen maak ik er een echte honeymoonsuite van”, glimlacht Klare.

Ik reis graag, maar niet voor lang. Dan is glamping het perfecte alternatief

Bovenop het basispakket kan je bijkomend opteren voor een foodiespakket met een kleine barbecue, dubbel gasfornuis en een setje servies, potten en pannen. Je kan ook een funpakket bijboeken met buitenspelletjes als kubb, reuzemikado en petanque. Geen zin om te koken? Ook geen nood: in samenwerking met Koxx Fine Dining uit Jabbeke biedt Klamping verschillende foodboxen aan. Tot slot zou een kampeerervaring geen echte kampeerervaring zijn zonder marshmellows boven een kampvuurtje.

“Door corona is er van alles in het water gevallen, maar de zomervakantie is gelukkig niet geannuleerd. Ondertussen kreeg ik zelfs al boekingen binnen voor volgend jaar”, besluit Klare Naert het gesprek.

De basisprijs voor een weekendje klamping is 300 euro, voor een midweek betaal je 350 euro en voor een volle week 600 euro.