Student uit Kortrijk die katje vanuit kot naar beneden smijt is gevat

Redactie KW

Vrijdagmiddag plaatste Dierenasiel De Leiestreek vzw een filmpje op zijn Facebookpagina waarop te zien is hoe een katje door twee jonge mannen van op grote hoogte uit het raam van een gebouw wordt gegooid.

Op de video is te zien hoe de student al lachend en zonder schaamte het katje naar beneden gooit.

Opgepast! De video is niet voor gevoelige kijkers!

Wellicht betrof het hetzelfde diertje dat gisterenavond in het asiel werd binnengebracht nadat de chauffeur van het asiel van Zwevegem een oproep kreeg. Het dierenasiel kreeg het filmpje vannacht opgestuurd en plaatste het vanmiddag online in de hoop te kunnen achterhalen wie de twee daders zijn die deze smadelijke daad pleegden. Petra Huyst van Kulak kon intussen bevestigen dat de feiten zich wel degelijk aan de Kortrijkse universiteit hebben afgespeeld en dat de meest herkenbare persoon – degene die het katje weggooit – gevonden was. Even later liet ook de politie weten dat de dader is opgespoord en dat er een proces-verbaal is opgesteld. Het katje is gewond, maar leeft nog en wordt verzorgd.

Foute politiezone

“We zijn van de feiten op de hoogte,” wist de woordvoerder van de politiezone VLAS, Thomas Detavernier, ons kort na de middag te melden, toen we hem contact met hem opnamen. “Het kan best zijn dat het asiel de politiezone Mira heeft verwittigd, omdat Zwevegem behoort tot de politiezone Mira. Maar natuurlijk, de Kulak ligt in Kortrijk en Kortrijk behoort tot politiezone VLAS. Bijgevolg hadden wij tot een uurtje geleden nog geen weet van een melding. Maar ondertussen is de info van de feiten wel intern gedeeld en zijn wij aan het kijken of de feiten zich wel degelijk aan de Kulak hebben afgespeeld en welke sporen er kunnen leiden naar de dader.”

Universiteit onderneemt stappen

Maar nog voor de Kortrijkse politie was uitgerukt, was de voornaamste dader blijkbaar al herkend en kon Petra Huyst van de Kulak ons bevestigen dat de universiteit met de zaak bezig was. “We hebben dat filmpje ook doorgestuurd gekregen en we hebben de persoon in beeld herkend. We hebben nog geen contact gehad met de politie, maar we zijn nu volop bezig met overleggen welke stappen we verder gaan ondernemen. We hebben vernomen dat de beelden ook in het bezit zijn van de politie en als er straks van daaruit reactie komt, zullen wij uiteraard de nodige info verschaffen. Dat wordt momenteel opgevolgd door onze studentendecaan, die verder met de betrokken personen en het met het studentenbeleid kijkt wat er verder moet gebeuren. Voorlopig kunnen we alleen zeggen dat we dat gedrag zoals het in het filmpje te zien is en het filmpje tout court ten stelligste afkeuren.”

Even later bevestigde politiezone in een persbericht dat de dader inderdaad gevat is en dat een proces-verbaal tegen hem werd opgesteld. Als het dossier naar het parket gaat, zou de dader, die via de digitale media is opgespoord, zich wel kunnen beroepen op een schending van de privacy.

(KVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier