Studio Brussel sloeg vanochtend vroeg zijn tenten op in Kortrijk en zendt de hele dag live uit vanuit een container aan het station. De eigenlijke locatie voor de Warmste Week, van 18 tot en met 24 december, ligt iets verderop, aan Kortrijk Weide. Om niets aan het toeval over te laten, komt StuBru de Guldensporenstad al eens verkennen.

In alle vroegte werden de drie namen voor De Warmste Week voorgesteld. De ervaren Eva De Roo krijgt nieuwkomers Fien Germijns en Joris Brys naast zich in de week voor Kerstmis. Zij draaien de hele dag door jouw verzoekplaat vanuit de Studio Brussel-radiostudio die op het Nelson Mandelaplein wordt opgesteld. Je favoriete plaat aanvragen kan vanaf maandag 9 december.

Back to Back-concerten

Nog nieuw dit jaar zijn de Back to Back-concerten van Studio Brussel. Elke avond, van 18 tot en met 23 december, zullen elke avond twee artiesten samen optreden voor één goed doel. Die optredens vinden plaats in de evenementenhal Depart. White Lies & Whispering Sons bijten de spits af ten voordele van Move To Improve, een ondersteuningsfonds voor kinderen met neuromotorische problemen. Op 19 december speelt Balthazar samen met Trixie Whitley een thuismatch. De opbrengst gaat naar vzw De Korf, een multifunctionele organisatie die zorg op maat organiseert voor kinderen en jongeren. De vrijdagavond is de beurt aan Bear's Den en Selah Sue. Zij spelen ten voordele van Te Gek!?, een vzw die geestelijke gezondheid bespreekbaar wil maken.

Joost en Kraantje Pappie staan op zaterdag 21 december op het podium, ten voordele van TEJO Kortrijk. Die organisatie biedt therapeutische begeleiding aan jongeren tussen 10 en 20 jaar. Zondag kleurt het podium opvallend West-Vlaams met Brihang en Het Zesde Metaal. De opbrengst van dat bijzonder sappig concert gaat naar Streekfonds West-Vlaanderen vzw - De Muziekbank, een initiatief dat muziekinstrumenten aankoopt voor kansarme kinderen en jongeren en financiële steun geeft aan lokale muziekprojecten. Zwangere Guy en Arno, nog zo'n klasbakken, sluiten de reeks Back to Back-concerten af op maandag 23 december. Zij treden op ten voordele van Zwangerinbrussel XL, een team voedvrouwen gespecialiseerd in vlotte zorg.

De concerten beginnen elke avond om 21 uur. De eerste artiest speelt een set van 35 minuten, rond 21.55 uur begint de twee artiest. De ticketverkoop start op maandag 9 december om 10 uur.

Warmste treinticket

Ook NMBS zet haar schouders onder De Warmste Week. Van 18 tot en met 24 december reis je vanuit elk Belgisch station voor twaalf euro heen en terug naar Kortrijk, waar Studio Brussel dan een week lang non-stop radio maakt. Per verkocht treinticket gaat twee euro naar de 2.088 goede doelen van De Warmste Week.

Studio Brussel sloeg vanochtend vroeg zijn tenten op in Kortrijk en zendt de hele dag live uit vanuit een container aan het station. De eigenlijke locatie voor de Warmste Week, van 18 tot en met 24 december, ligt iets verderop, aan Kortrijk Weide. Om niets aan het toeval over te laten, komt StuBru de Guldensporenstad al eens verkennen. In alle vroegte werden de drie namen voor De Warmste Week voorgesteld. De ervaren Eva De Roo krijgt nieuwkomers Fien Germijns en Joris Brys naast zich in de week voor Kerstmis. Zij draaien de hele dag door jouw verzoekplaat vanuit de Studio Brussel-radiostudio die op het Nelson Mandelaplein wordt opgesteld. Je favoriete plaat aanvragen kan vanaf maandag 9 december. Nog nieuw dit jaar zijn de Back to Back-concerten van Studio Brussel. Elke avond, van 18 tot en met 23 december, zullen elke avond twee artiesten samen optreden voor één goed doel. Die optredens vinden plaats in de evenementenhal Depart. White Lies & Whispering Sons bijten de spits af ten voordele van Move To Improve, een ondersteuningsfonds voor kinderen met neuromotorische problemen. Op 19 december speelt Balthazar samen met Trixie Whitley een thuismatch. De opbrengst gaat naar vzw De Korf, een multifunctionele organisatie die zorg op maat organiseert voor kinderen en jongeren. De vrijdagavond is de beurt aan Bear's Den en Selah Sue. Zij spelen ten voordele van Te Gek!?, een vzw die geestelijke gezondheid bespreekbaar wil maken. Joost en Kraantje Pappie staan op zaterdag 21 december op het podium, ten voordele van TEJO Kortrijk. Die organisatie biedt therapeutische begeleiding aan jongeren tussen 10 en 20 jaar. Zondag kleurt het podium opvallend West-Vlaams met Brihang en Het Zesde Metaal. De opbrengst van dat bijzonder sappig concert gaat naar Streekfonds West-Vlaanderen vzw - De Muziekbank, een initiatief dat muziekinstrumenten aankoopt voor kansarme kinderen en jongeren en financiële steun geeft aan lokale muziekprojecten. Zwangere Guy en Arno, nog zo'n klasbakken, sluiten de reeks Back to Back-concerten af op maandag 23 december. Zij treden op ten voordele van Zwangerinbrussel XL, een team voedvrouwen gespecialiseerd in vlotte zorg. De concerten beginnen elke avond om 21 uur. De eerste artiest speelt een set van 35 minuten, rond 21.55 uur begint de twee artiest. De ticketverkoop start op maandag 9 december om 10 uur.