Stroom West-Vlamingen die zich in Zeeuws-Vlaanderen vestigen blijft aanhouden

Redactie KW

Sinds de Stichting Zeeuws & Vlaanderen haar charmeoffensief in 2011 lanceerde, blijft de stroom aanhouden van West-Vlamingen die zich in Zeeuws-Vlaanderen vestigen.

De afgelopen jaren maakten reeds 2500 Vlamingen de oversteek en het einde van de uittocht lijkt nog niet in zicht. In de eerste jaarhelft van 2015 verhuisden nog maar eens 334 Vlamingen naar Zeeuws-Vlaanderen: een toename van 11% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het ziet er naar uit dat 2015 een recordjaar wordt voor de Zeeuws-Vlaamse regio. Opvallend daarbij is de ruime interesse uit West-Vlaanderen.

“De Zeeuws-Vlaamse mentaliteit leunt dichter aan bij de Vlaamse dan bij de Nederlandse. Daardoor voelen Vlamingen zich hier heel snel thuis. Bovendien vind je hier nog heel veel kwaliteitsvolle woningen die een pak goedkoper zijn dan in Vlaanderen, gemiddeld 40.000 Euro. Ook de notaris- en registratiekosten liggen gemiddeld zo’n 75% lager dan in België. Door het wegvallen van de woonbonus in Vlaanderen, is wonen in Zeeuws-Vlaanderen nóg interessanter geworden”, vertelt Peter Zuurveld van de stichting Zeeuw-Vlaanderen. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier