Strip vertelt verhaal woonproject: De Hazelaar herbergt straks 28 parkwoningen vlakbij Wallemote (Izegem)

Mieke Borret van Driemo op het stuk weiland waarop het nieuwe project staks zal verrijzen. Achteraan loopt de Hazelaarstraat.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Mieke Borret van Driemo op het stuk weiland waarop het nieuwe project staks zal verrijzen. Achteraan loopt de Hazelaarstraat.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

20.000 strips met als titel ‘Het mysterie van de Bosmolens’ belandden in de brievenbussen in Izegem, Rumbeke en Sint-Eloois-Winkel. Het was de originele manier van Bouwgroep Driemo (Kachtem) om hun nieuwste project De Hazelaar in de kijker te zetten.

Het scenario van de strip werd geschreven door Benjamin Sercu, Jacques Denys (Toneelgilde De Lanteern) gaf advies en de tekeningen zijn van de hand van Ieperling Geert Verscheure (afkomstig van Kachtem). “In de strip wordt het concept van De Hazelaar op een speelse manier uit de doeken gedaan”, vertelt sales consultant Mieke Borret. “We kregen er ook enorm veel positieve reacties op.”

De Hazelaar situeert zich op de grens van de Bosmolens en de Mol. Met de auto zal De Hazelaar te bereiken zijn via de Meidoornstraat. Deze nieuwe straat bereik je als je aan de rotonde aan Top Interieur de Molstraat inrijdt en dan de eerste straat links kiest. Voor fietsers en voetgangers zal er ook een uitweg zijn langs de Hazelaarstraat. Het nieuwe project komt daar uit ter hoogte van de bestaande boerderij.

De Hazelaar zal 28 parkwoningen met twee of drie slaapkamers omvatten. Die zijn verdeeld over twee grote villablokken van respectievelijk 16 en 12 woningen, waarvan telkens de helft zich op het gelijkvloers situeren en de andere helft op de verdieping. Ieder gebouw zal ook één lift tellen. “Deze zal werken op zonne-energie alsook alle gemeenschappelijk elektriciteitsverbruik. Er zijn weinig gemeenschappelijke delen, waardoor we kunnen spreken van een ‘mini-syndic’.”

De wooneenheden op het gelijkvloers hebben allemaal een carport aan de woning, een pergola om buiten te kunnen genieten en ook een bergruimte.

Privacy, veel groen en lage syndickosten zijn enkele grote troeven

De parkwoningen op de verdieping beschikken ook over een zeer ruim terras en een bergruimte. De bewoners daar kunnen hun wagen parkeren in hun carport die zich aan de noordzijde van het perceel bevinden.

Klaar tegen 2024

Met de nieuwste technieken wordt er ook voor energiezuinige verwarming in de winter en koeling in de zomer gezorgd. De eigenaar maakt zijn keuzes voor de afwerking en inrichting van zijn woning met de hulp van de interieurarchitecte Ilse Loonis, van Bouwgroep Driemo.

De ruimte rond de twee woonblokken is door landschapsarchitect Andy Malengier ingericht als parkgebied. Wadi’s moeten voor de nodige waterinfiltratie zorgen en de planten in de parktuin zullen aansluiten op het bestaande landschap.

418 DRIE ontwerpplan 15042021 – buitenaanleg zonder randanimatie

In augustus verwacht men de bouwvergunning. De werken starten op in de loop van september. In het voorjaar 2024 zouden de afgewerkte parkwoningen klaar moeten zijn. “Aandacht voor privacy, de groene omgeving en de lage syndickosten zijn enkele van de troeven van dit project. We spreken van BEN-woningen met een E-peil lager dan 20, waardoor men kan genieten van een vrijstelling onroerende voorheffing gedurende 5 jaar. Door de goede energiescore is er ook een korting op de onroerende voorheffing.”

Meer info op www.hazelaarizegem.be of bij Mieke Borret (0488 24 37 65).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.