Thrillerschrijver Pieter Aspe en cartoonist Marec hebben elkaar duidelijk gevonden. De twee zijn intussen zeven jaar dikke vrienden en werken ook steeds nauwer samen. Naar aanleiding van het overlijden van de echtgenote van Aspe maakten ze in 2017 samen de publicatie 'Afscheid van een muze'. In apri ldit jaar lanceerden ze hun gezamenlijke uitgeverij en boekhandel annex koffiehuis De Loge in de Sint-Jakobsstraat in Brugge. In De Loge komen zowel toevallige passanten als de vrienden en sympathisanten van het creatieve duo over de vloer.

Marec en Aspe lanceren met 'Dossier van de Duivel' nu ook hun eerste gezamenlijke stripverhaal. "Het uitgangspunt is een oud waargebeurd verhaal dat Aspe kende en waar we dan verder op fantaseerden. Het speelt zich af in het Brugge en Parijs van eind 19de eeuw en legt een verband bloot tussen satanische missen en historische figuren zoals de Brugse pastoor Ludovicus Van Haecke, courtisane Berthe de Courrière en de bekende auteur Joris-Karl Huysmans", legt Marec uit.

"Eigenlijk is het meer een beeldverhaal dan een strip. De erg gedetailleerde tekeningen van indrukwekkende locaties in het Brugge en Parijs van die tijd voeren de boventoon. Het was zeer boeiend samenwerken met Marec voor het verhaal en de dialogen."

Het luxueus uitgegeven beeldverhaal werd zaterdagavond voorgesteld in de bijzonder sfeervol aangeklede Ryelandtzaal, een voormalige kerk die omgevormd werd tot concertzaal. Geheel in de stijl van de strip werd de publicatie opgehangen aan de opvoering van een satanische mis. De zaal werd in een rode gloed gezet en er weerklonk zware klassiek muziek. Personages met zwarte kapmantels versterkten de macabere sfeer. Ook opmerkelijk was de act van de internationaal vermaarde burlesque danseres Fay Loren die zich finaal geheel naakt op het altaar neervlijde, omgeven door in zwarte kapmantels geklede sinistere figuren.

Marec en Aspe hadden dus duidelijk kosten noch moeite gespaard en maakten er een bijzonder sfeervolle en aantrekkelijke voorstelling van. Dat konden ook de talrijk opgekomen vrienden en sympathisanten van het duo erg appreciëren. Het beeldverhaal was er uiteraard te koop en de auteurs waren graag bereid om hun nieuwste publicatie te signeren. 'Dossier van de Duivel' is te koop in de boekhandel en kost 14,99 euro.

(PDV - foto PDV)

Thrillerschrijver Pieter Aspe en cartoonist Marec hebben elkaar duidelijk gevonden. De twee zijn intussen zeven jaar dikke vrienden en werken ook steeds nauwer samen. Naar aanleiding van het overlijden van de echtgenote van Aspe maakten ze in 2017 samen de publicatie 'Afscheid van een muze'. In apri ldit jaar lanceerden ze hun gezamenlijke uitgeverij en boekhandel annex koffiehuis De Loge in de Sint-Jakobsstraat in Brugge. In De Loge komen zowel toevallige passanten als de vrienden en sympathisanten van het creatieve duo over de vloer. Marec en Aspe lanceren met 'Dossier van de Duivel' nu ook hun eerste gezamenlijke stripverhaal. "Het uitgangspunt is een oud waargebeurd verhaal dat Aspe kende en waar we dan verder op fantaseerden. Het speelt zich af in het Brugge en Parijs van eind 19de eeuw en legt een verband bloot tussen satanische missen en historische figuren zoals de Brugse pastoor Ludovicus Van Haecke, courtisane Berthe de Courrière en de bekende auteur Joris-Karl Huysmans", legt Marec uit. "Eigenlijk is het meer een beeldverhaal dan een strip. De erg gedetailleerde tekeningen van indrukwekkende locaties in het Brugge en Parijs van die tijd voeren de boventoon. Het was zeer boeiend samenwerken met Marec voor het verhaal en de dialogen." Het luxueus uitgegeven beeldverhaal werd zaterdagavond voorgesteld in de bijzonder sfeervol aangeklede Ryelandtzaal, een voormalige kerk die omgevormd werd tot concertzaal. Geheel in de stijl van de strip werd de publicatie opgehangen aan de opvoering van een satanische mis. De zaal werd in een rode gloed gezet en er weerklonk zware klassiek muziek. Personages met zwarte kapmantels versterkten de macabere sfeer. Ook opmerkelijk was de act van de internationaal vermaarde burlesque danseres Fay Loren die zich finaal geheel naakt op het altaar neervlijde, omgeven door in zwarte kapmantels geklede sinistere figuren. Marec en Aspe hadden dus duidelijk kosten noch moeite gespaard en maakten er een bijzonder sfeervolle en aantrekkelijke voorstelling van. Dat konden ook de talrijk opgekomen vrienden en sympathisanten van het duo erg appreciëren. Het beeldverhaal was er uiteraard te koop en de auteurs waren graag bereid om hun nieuwste publicatie te signeren. 'Dossier van de Duivel' is te koop in de boekhandel en kost 14,99 euro. (PDV - foto PDV)