Strike Ice Bar neemt Torhouts stadspark in

Een ruime delegatie van de vzw Strike in het stadspark, waar straks de Ice Bar voor twee weken landt. (foto JS)
Johan Sabbe

Vier dagen lang pakt de vzw Strike in het stadspark nabij het stadskantoor met de Strike Ice Bar uit. Het is de bedoeling om er voor het eerst tussen Kerst en Nieuw een gezellige winterbar open te houden met dat tikkeltje meer om de sfeer ten top te drijven. De toegang is gratis.

De Strike Ice Bar neemt het stadspark in op donderdag 26 december van 14 uur tot middernacht, op vrijdag 27 december van 14 uur tot middernacht, op zaterdag 28 december van 10 tot 2 uur en op zondag 29 december van 14 uur tot middernacht.

In een gezellige chalet

“Het idee voor dit nieuwe project rees ruim een jaar geleden”, zegt Kathleen Buytaert, de woordvoerder van Strike. “We vonden met onze vereniging dat er in de laatste week van het jaar iets leuks te doen moest zijn in onze stad. Intussen is gebleken dat we niet de enigen zijn die in deze periode met een initiatief uitpakken en daar zijn we blij om. Zo maken we van Torhout effectief een levende stad. Op verschillende plaatsen in Vlaanderen worden er sinds enkele jaren winterbars georganiseerd en velen van ons vinden het aangenaam om daarvan te genieten. Welnu, straks kan het ook bij ons eigen stadskantoor.”

“Met Strike hebben we intussen ruim 20 jaar ervaring inzake het organiseren van op de eerste plaats concerten, maar ook andere evenementen. Telkens krijgen we positieve reacties op onze aanpak, zowel vanwege de bands en hun entourage, als vanwege het publiek en het stadsbestuur. We zijn er bijgevolg van overtuigd dat we de knowhow hebben om dit nieuwe project te doen slagen. De Strike Ice Bar moet een winters succes worden. We zorgen voor een ruime, gezellig ingerichte chalet in het stadspark. Een plaats waar het prettig vertoeven is en waar je kunt bijpraten met je gezin, je familieleden en/of je vrienden. Een warm plekje in de donkerste en koudste dagen van het jaar.”

Kerstman komt langs

Er zullen, naast frisdranken, 16 verschillende soorten bier beschikbaar zijn, net als een uitgebreid aanbod aan warme dranken, al dan niet met alcohol. Tevens voorziet Strike versnaperingen voor groot en klein. Bovendien is de Ice Bar zowel kindvriendelijk als rolstoeltoegankelijk.

“We installeren een smeltende ijsblok ten voordele van de vzw Refuse to Sink, die zich inzet voor mensen met de ziekte van Duchenne, een spieraandoening”, vervolgt Kathleen. “En op vrijdag 27 december van 16 tot 18 uur komt de Kerstman langs. Alle kinderen krijgen van hem een zakje snoep. Op zaterdag 28 december om 10 uur starten we de voorverkoop van onze befaamde Bierfeesten. Diezelfde zaterdagavond serveren we een top 100 met liedjes die door onze Facebook-volgers gekozen worden. Ook lanceren we elk van de vier dagen een paar acties om een bepaald streekbier goedkoper te laten proeven. Hou onze website in de gaten!” (JS)

Voor info: www.striketorhout.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier