Strengere veiligheidsmaatregelen tijdens voetbalfeest in Ingelmunster

Redactie KW

De Rode Duivelsgekte is serieus losgebarsten in Ingelmunster. Op zaterdagnamiddag 23 juni waren er ruim 3.000 voetbalfanaten aanwezig op het Marktplein van Ingelmunster om De Rode Duivels te zien winnen van Tunesië.

Op donderdagavond 28 juni stond de teller terug op méér dan 3.000 bezoekers, die niet enkel de wedstrijd België-Engeland bijwoonden maar ook de huldiging van Yves Lampaert, kampioen van België in het wielrennen.

Na de wedstrijd België-Tunesië was er één incident met een aanwezige man uit Izegem die het petje van de politiecommissaris had afgenomen. Vorige donderdag was er na 23 uur een serieuze vechtpartij – sommigen bronnen spreken zelfs over meerdere vechtpartijen – op het Marktplein. De politie deed al het mogelijke om de heethoofden te bedaren. De speciale politiecel was al verwittigd en kwam al met extra manschappen naar Ingelmunster afgezakt, maar uiteindelijk was hun tussenkomst niet nodig en reden ze dan ook niet verder naar Ingelmunster.

We vernamen dat er komende maandagavond voor de voetbalwedstrijd België-Japan extra maatregelen worden genomen. “Dat klopt”, zegt burgemeester Kurt Windels. “Alles wordt afgezet met nadars en er zullen maar twee toegangen zijn tot het Marktplein waar de bezoekers de voetbalwedstrijd kunnen bekijken. In het midden wordt er een zone afgebakend, zodat de voetbalsupporters in feite in twee aparte vakken zullen staan. Moest er iets gebeuren, dan kunnen de veiligheidsdiensten via die afgebakende zone de plaats waar er eventueel een vechtpartij is ontstaan gemakkelijker bereiken.”

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier