Strengere bezoekregeling in Marialove na besmetting: “Gelukkig voelt niemand zich ziek”

Ook in woonzorgcentrum Curando Zuid – Marialove in Heestert heeft het coronavirus voet aan de grond gekregen. Eén bewoner testte positief waarop Marialove de bezoekregeling meteen verstrengde. Intussen werden alle personeelsleden en rusthuisbewoners aan een test onderworpen.

In wzc Marialove testte één bewoner positief op corona. Daarna werd de bezoekregeling meteen verstrengd. (foto KDS)

Directeur Anje Degraeve van wzc Curando Zuid – Marialove in Heestert, goed voor 218 woongelegenheden, maakt zich zorgen over de opmars van het coronavirus in Zuid-West-Vlaanderen. “Ik vrees eigenlijk dat niemand er zal kunnen aan ontsnappen, gezien de almaar verdere verspreiding. En ik denk dat heel veel woonzorgcentra in de wijde regio die vrees delen.”

Ook in het Heesterse woonzorgcentrum testte één bewoner positief op covid-19. “De persoon in kwestie verblijft vanzelfsprekend in isolatie op de kamer”, aldus de directeur nog. “Meteen daarna hebben we mensen met symptomen die kunnen wijzen op een besmetting ook laten testen. Daarbij doken geen nieuwe gevallen op.”

In samenspraak met het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid kreeg Marialove dinsdagmiddag voldoende testkits ter beschikking om alle bewoners en personeelsleden te screenen op het virus. De resultaten van die grootschalige testronde worden pas donderdag in de loop van de namiddag verwacht.

Goede gezondheid

“Gelukkig voelt niemand zich ziek, ook de persoon die al besmet bleek te zijn”, benadrukt directeur Degraeve. “Alle bewoners en personeelsleden verkeren in goede gezondheid. Dat is een hele belangrijke om op verder te bouwen. Ik vrees dat één of meerdere besmettingen onder de rusthuisbewoners heel moeilijk uit te sluiten viel. Laat ons hopen dat het hier beperkt kan blijven.”

Om de verspreiding beperkt te houden, verstrengde Marialove de bezoekregeling. Bewoners die op de afdeling van de besmette persoon verblijven, mogen één vaste bezoeker per week ontvangen. Op alle andere afdelingen is één bezoeker per dag toegelaten.

“Wij houden eraan zo openlijk en snel mogelijk te communiceren, onder meer via onze Facebookpagina”, besluit directeur Degraeve. “Daar kan iedereen de stand van zaken blijven volgen.”

Curando Zuidhttps://www.facebook.com/Curandozuid/https://www.facebook.comFacebook1

❗️Wijziging bezoekersregeling❗️ Gisteren (15/10) werd bij één van onze bewoners, die verblijft op afdeling De Harp, een…

Geplaatst door Curando Zuid op Vrijdag 16 oktober 2020
rich1.0https://www.facebook.com/Curandozuid/posts/755676284979310552

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.