Strenge veiligheidsmaatregelen in Brugge voor komst Jordaans vorstenpaar

Redactie KW

Donderdag brengen koning Abdullah II en koningin Rania al-Abdullah van Jordanië, samen met ons Belgisch koningspaar, een bezoek aan Brugge. Er zijn bijzonder strenge veiligheidsmaatregelen in de buurt van de Markt en de Burg.

Iedereen die door wil, wordt nauwlettend gecontroleerd en moet handtassen, valiezen en rugzakken openen. Vooral de Burg is volledig afgezet. Eerst bezoeken de twee koninklijke families het Technisch Instituut Heilige Familie in de Oude Zak. Daarna gaat het richting The Chocolate Line, de chocoladewinkel van Dominique Persoone en het Sint-Janshospitaal, waar ze de kunstcollectie van Hans Memling zullen bekijken.

Terwijl de twee koninginnen in het centrum van Brugge blijven, trekken koning Abdullah II en onze koning Filip naar Zeebrugge. Daar bezoeken ze de aardgasterminal van Fluxys en vliegen ze met de helikopter boven de Thorntonbank en het windmolenpark. Nadien ontmoeten ze hun eega’s in het stadhuis. Voor het publiek is 12.45 uur het belangrijkste moment. Dan komen de vorsten de aanwezigen begroeten op de Markt.

(MDW – Foto MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier