Streekspecialiteiten én West-Vlaams cabaret in de kijker in Beauvoorde

Gemeentebestuur en feestraad Beauvoorde openen weekend streekspecialiteiten. © MVQ
Redactie KW

In feestzaal OC Caroline openden het gemeentebestuur en de organisatoren van de Feestraad de jaarlijkse beurs met streekspecialiteiten. De unieke combinatie met accordeonmuziek en authentiek West-Vlaams cabaret met een flinke dosis humor vind je alleen in Beauvoorde.

De bezoekers konden aan diverse standen proeven van de meest exquise specialiteiten uit de regio. De zuivelproducten van de Beauvoordse Walhoeve, de Beauvoorder paté en de Beauvoordse wafels en pannenkoeken hebben intussen al een stevige reputatie opgebouwd tot ver over de Beauvoordse grenzen. Ook Luc Sohier uit Poperinge was weer van de partij met zijn ‘hennepot’, bloedworst en in eigen atelier bereide worstenassortiment. Fijnproevers konden zich laten verleiden door de picon van Top’oVin uit Poperinge en de zoetekauwen smolten voor de chocoladelekkernijen van chocolatier Stijn.

De Sint-Omaarsgilde houdt al sinds de jaren ’80 de cabaret-traditie in ere. Huisregisseur Claude Debeuckelaere regisseerde deze keer ‘In D’Oede Stoasje’. Sfeer en humor brengen de carnavaleske noot in een brok geschiedenis over deze plattelandstreek tijdens het jaar 1941 in deze voorstelling, die zich afspeelt aan een station op de spoorverbinding Poperinge – Adinkerke, aan ‘de schreve’ in het volkscafeetje ‘De Oude Statie’ van Flora… Daar werd volop handel werd gedreven en iedereen kwam er over de vloer… Het geheel wordt doorspekt met Franse en Vlaamse liedjes uit de oude doos. De meeste acteurs staan voor personen die er echt hebben geleefd. Op een mini-podium brengen Anita Vanscheeuwyck, Rita Derycke, Dirk Boeten, Daniël Pauwels, Mireille Haelewyck, Luc Masscheleyn, Dirk Herman, Marleen Coopman, Pol Breyne en Ivo Ryckeboer een half uur lang leutig volks amusement.

Je kunt de streekspecialiteitenbeurs nog bezoeken op zondag 23 februari 11u – 18u – OC Caroline Beauvoorde, Goudenhoofdstraat 17, Beauvoorde. Accordeonist van dienst is Bertje. Cabaretvoorstellingen om 15u – 16u – 17u. Inkom gratis.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier