Streekgenoten starten inzamelacties voor slachtoffers wateroverlast

vrijwilligers Marijke Doornaert en Nico Vermeersch met Ingrid Kerckhof en haar man Jean Vinckier, die met hun bestelwagen naar Barvaux rijden om de slachtoffers spullen te bezorgen. © (Foto VADU)
Redactie KW

De gevolgen van de extreme wateroverlast in het oosten van ons land laten niemand onberoerd. Heel wat streekgenoten steken de handen uit de mouwen en organiseren inzamelacties om toch maar wat soelaas te kunnen bieden. De Izegemse begrafenisondernemer Stefaan Snoeck en drie vrienden hebben in het VTI een inzamelpunt geopend en zoeken nog vrijwilligers om mee te helpen. Ook twee bevriende koppels uit Izegem en Lendelede zamelen spullen in.

De actie van Stefaan Snoeck, ook actief als vrijwillig brandweerman, en zijn vrienden John Naessens, Daan Terryn en Christophe Soete spitst zich toe op de regio Verviers. Daar kent hij een bevriend begrafenisondernemer, die na de ramp helaas al vier dodelijke slachtoffers moest ophalen. Stefaan zocht zijn vrienden bijeen, John focust zich op de communicatie, Christophe regelt het transport en Daan zorgde er voor dat het Izegemse VTI in de Italianenlaan als inzamelpunt mag fungeren. “Wij focussen ons op het inzamelen van noodzakelijke goederen”, zeggen ze. “Geen kledij, maar levensnoodzakelijke middelen zoals drinkbaar water in flessen of bidons, baby- of droge voeding, keukengerei, pampers, maandverbanden, dekens, kussen, vuilniszakken, kuismateriaal, schoppen om modder op te ruimen, persoonlijke verzorgingsproducten als shampoo, tandpasta of zeep, enz… Ook meubilair als tafels, stoelen, kleine kasten, zetels en plooibedden zijn welkom.”

Materiaal binnen brengen kan nog op maandag 19 juli van 18 tot 21 uur, op dinsdag 20 juli van 16 tot 21 uur en op woensdag 21 juli van 8 tot 12 uur. Het viertal kan ook rekenen op de steen van Vansteeland Trucks & Trailers, Autoparts Stekelorum en VCM-Transport. Verder zoeken ze ook nog vrijwilligers die de komende drie dagen kunnen mee helpen in Izegem of bij aankomst in Verviers. Zich melden kan via izegem.verviers@gmail.com of kan terecht op de gelijknamige Facebookgroep. Financiële giften kunnen terecht op BE46 0910 1962 3836 van de stad Verviers met de melding Dons Sinistrés Inondations Verviers 2021’.

Ook stadsgenoten Nico Vermeersch en Marijke Doornaert zamelen spullen in. Wie dat wenst, kan die binnen brengen bij hen in de Monseigneur Bouckaertstraat 25 in Izegem, maar enkel in de namiddag. Zij haken hun wagonnetje aan de actie van Ingrid Kerckhof uit Rodemont 8 in Lendelede. “Wij vonden dat we iets moesten doen”, zegt Ingrid. “We staan in contact met mensen die we kennen in Barvaux en zullen heel onze vakantie wijden aan spullen overbrengen naar die regio. De vrijwilligers van het Rode Kruis ter plaatse zijn ons verwachtende. Maandag rijden we een eerste keer. Er is in de streek waar wij helpen vooral nood aan herenkledij (jeans, hemden, geen kostuums) of persoonlijke hygiëneproducten (shampoo, zeep, tandpasta) en dierenvoeding. Ook wie andere kledij heeft, mag die brengen. Dan stockeren we die in een lokaaltje in het D.O.C in Lendelede waar de gemeente ons toegang tot geeft. Dan kunnen we daar voorsorteren en wie weet komen die kleren later nog van pas.” Spullen brengen naar Ingrid en haar man Jean kan op Rodemont 8 of door een belletje te doen naar 0475/34.84.36.

Ook in bakkerij Dierickx-Visschers op de Bosmolens worden spullen ingezameld voor de slachtoffers. (VADU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier