Strandredders actief in vijf badplaatsen tijdens warme Hemelvaartweekend

© JRO
Redactie KW

De Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) voorziet in vijf kustgemeenten strandredders tijdens het Hemelvaartweekend. En daar heeft het warme weer alles mee te maken.

Zowel in Koksijde-Oostduinkerke, Oostende, De Haan, Blankenberge en Knokke-Heist worden de strandredders komend weekend ingezet. Er worden immers temperaturen voorspeld aan de kust van meer dan 25 graden, vergezeld van een stralende zon. In Oostende worden 14 strandredders ingezet op drie posten. “Vanaf het Hemelvaartweekend gaan de drie Oostendse posten elk weekend open”, vertelt hoofdredder Jonathan Devos. “Vanaf 15 juni staan onze redders er elke dag tot en met 28 juni. Vanaf 29 juni openen alle posten in Oostende.”

De strandredders bevinden zich in de zone aan het Strandplein in Mariakerke, de Drie Gapers en ter hoogte van de Kemmelbergstraat. “In die drie zones is het toegelaten om in zee te zwemmen“, verduidelijk de Oostendse hoofdredder. Het water heeft momenteel zo’n 15 graden. “Dat is echt wel de ondergrens wat de temperatuur betreft. Maar het is doenbaar. Het hangt allemaal af van persoon tot persoon. In de zones waar geen strandredders zijn blijft het verboden om te baden. Enkel in de bewaakte zones mag je het water in. We vragen dan ook om niet in de zee te gaan waar geen strandredders aanwezig zijn. Ook buiten de uren waarop de redders aanwezig zijn is het verboden om te baden. Onze strandredders bemannen de posten van 10.30 uur tot 18.30 uur”, aldus Jonathan Devos.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier