Stranden met aanmeldingsplicht in Oostende zo goed als vol

© JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Het belooft een drukke dag te worden in Oostende en met uitbreiding aan de hele kust. In Oostende zijn de drie drukste stranden alvast zo goed als volgeboekt via het aanmeldingssysteem.

Met tropische temperaturen tot maar liefst 33 graden en met uitbreiding naar de hele kust belooft het heet te worden vrijdag. De tropische temperaturen en de stralende zon vertalen zich in zonnekloppers. En waar kan men dat het best doen dan op het strand? De drie stranden, het Klein Strand, Doorgroeistrand en Groot Strand zijn zo goed als volledig volzet. Op de drie stranden is er plaats voor zo’n 13.000 mensen, maar die werden bijna allemaal ingenomen.

De Stad Oostende roept iedereen die geen strandpas kon bemachtigen op om uit te breiden naar de andere stranden vanaf de Surfclub tot in Raversijde. Daar geldt de aanmeldingsplicht niet. “We hebben nog andere stranden waarvoor geen aanmelding nodig is en waar het ook veel minder druk is”, vertelt burgemeester Bart Tomelein (Open VLD). “Er is een duidelijke aanduiding van de strandparkings, al vanaf de A10. Voor de bezoekers naar Oostende afreizen, kijken ze best al welk strand ze gaan bezoeken.”

Mensen die vandaag willen afreizen en nog moeten aanmelden kunnen dat voorlopig nog enkel voor het Klein Strand. “De zone is onbewaakt en er mag bijgevolg dus ook niet in zee gezwommen worden. Er zijn echter nog twee bewaakte zones op de Oosteroever. We vragen aan iedereen om de anderhalve meter ruimte te respecteren en het mondmasker te dragen om zich te verplaatsen”, aldus de burgemeester. Op de strandparkings betaal je 3 euro voor een hele dag. Deze zijn gelegen op wandelafstand van het strand. Een overzicht van de strandparkings vind je op www.visitoostende.be/goedgepland.

Wie de komende dagen nog naar Oostende wil afreizen om een dagje strand mee te pikken kan zich nog aanmelden voor de drie drukste stranden. Op zaterdag zijn er voorlopig 6.000 aanmeldingen en op zondag meldden al 2.500 mensen zich aan voor een strandpas. Aanmelden kan via visitoostende.be/strand of via het gratis nummer 0800 62 167. De aanmelding garandeert je een plekje op de stranden in het centrum bij aankomst voor 14 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier