Strandbars houden stil protest in Knokke

© (Foto MM)
Redactie KW

De strandbarhouders in Knokke-Heist houden vandaag – letterlijk – een stil protest tegen de beslissing van het gemeentebestuur om vanaf volgende zomer geen muziek meer toe te laten op het strand.

Er zal de hele dag niks van muziek gedraaid worden. “We willen kijken hoe het cliënteel reageert. Al vind ik het persoonlijk nog steeds een trieste beslissing. De sfeer is volledig weg”, zegt Daniël D’Hooghe, voorzitter van de strandbarhouders.

De nieuwe regelgeving voor volgende zomer blijft zo nazinderen in de kustgemeente. De strandbars kwamen overeen dat ze vandaag geen muziek zullen draaien en zo de stilte laten overheersen. “De gezelligheid zal verdwijnen”, zegt D’Hooghe, die al sinds jaar en dag een strandbar uitbaat. Volgens hem liep de situatie de jongste tijd uit de hand door enkele strandbars die zich niet aan de regels hielden en zo een verkeerd publiek aantrokken. Hoe dan ook: op het strand van Knokke-Heist blijft het stil. Ondertussen is er ook een petitie opgestart om de maatregel terug te schroeven.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier