Strand van Zeebrugge wordt winterklaar gemaakt met 300 zandschermen

De diensten zijn vandaag gestart met het plaatsen van 300 zandschermen op het strand. © SR
Redactie KW

Nu alle strandcabines en materialen van het sportstrand weg zijn, wordt het strand van Zeebrugge winterklaar gemaakt.

Hiervoor werken de stadsdiensten samen met aannemer Vereecke-Decleene. De aannemer heeft volgens schepen Mercedes Van Volcem maandag alle putten en ophopingen op het strand machinaal effen getrokken.

“Het strand ligt er nu echt netjes bij. We zitten wel al met een stuk duinvorming in de midden van het strand. Er zullen zich de komende jaren steeds meer duinen ontwikkelen. Onze diensten zijn vandaag gestart met het plaatsen van 300 zandschermen op het strand. De werken moeten normaal gezien tegen eind deze week klaar zijn”, aldus de schepen.

“Die zandschermen moeten er voor zorgen dat het zand bij een storm zo weinig mogelijk nog de Zeedijk kan opwaaien. Zo moeten wij niet telkens het zand van de dijk weghalen. Wij hebben ook nooit problemen met kliffen na zware stormen zoals in andere badplaatsen. Het zeewater komt bij storm maximaal tot aan de borden die nog heel wat meters ver staan van de Zeedijk. De zandschermen worden in twee lijnen geplaatst zodat ze zoveel mogelijk zand tegenhouden.”

Speeltoestellen verwijderd

“Aan het sportstrand en de surfclub komen er nog extra schermen, omdat de wind op die plaatsen vaak nog meer zand doet opwaaien. Om de werking van de zandschermen te behouden, worden periodieke ophopingen van zand verwijderd aan die schermen. Intussen werden ook de speeltoestellen en afvaleilanden van het strand verwijderd, die ondertussen gereinigd en hersteld worden tegen de lente van volgend jaar als ze teruggeplaatst worden. Tijdens de wintermaanden blijven er wel een aantal afvalmandjes staan voor de gebruikers van het strand, want velen komen hier sporten of wandelen met de hond. Ook de grote afvalbak van de Mooimakers blijft staan waarin alle groot aangespoeld zwerfvuil verzameld wordt”, vertelt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Het strand zal er netjes bijliggen voor de opnames die er starten voor de nieuwe tv-reeks Beau Séjour 2 waarvoor er heel wat in Zeebrugge gefilmd wordt.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier