Stralende eerste lentedag, maar een leeg Oostende

Redactie KW

Ondanks de stralende zon is daar in Oostende niet veel van te merken. En terecht, want de overheid vraagt ons om thuis te blijven. Dat resulteert in een akelig stil Oostende.

Oostende op de eerste dag van de lente: bedroevend stil langs de straten. Normaal hadden vandaag heel wat dagtoeristen lopen kuieren langs de vele viskraampjes langs de Visserskaai. Toch nemen de uitbaters van één van de viskraampjes het risico om toch maar iets aan de man te kunnen brengen. Ze zijn de enige. Veel verkoop is er niet, want er loopt haast niemand. Hoe kan het ook anders? De regering vraagt iedereen thuis te blijven. Alleen zo kunnen we de verspreiding van het virus met z’n allen tegen gaan.

“Niet altijd even makkelijk”

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein riep vandaag via zijn Instagrampagina alle Oostendenaars en alle tweedeverblijvers nogmaals op om gewoon thuis te blijven. “De maatregelen zijn niet altijd even gemakkelijk”, richt de burgemeester zich eerst tot de Oostendenaars.

Stralende eerste lentedag, maar een leeg Oostende

“Voor bepaalde bevolkingsgroepen zijn de maatregelen zelfs zeer ingrijpend. Maar ze zijn nodig om het virus tegen te gaan en om verdere verspreiding te vermijden. Ik vraag de Oostendenaars om de maatregelen zo goed mogelijk op te volgen. Om afstand te houden van elkaar. Ook in de supermarkten, ook op het openbaar vervoer en op straat. Zorg dat je je zo weinig mogelijk verplaatst.”

“Tweedeverblijvers: blijf weg van de stad”

Daarna richt de burgemeester zich tot de tweedeverblijvers. “Aan de tweedeverblijvers en de mensen die onze stad bezoeken. Blijf op dit moment weg van onze stad. Ik weet dat dit heel wat onbegrip veroorzaakt, maar de maatregelen is eveneens nodig om het virus in te dijken. We moeten ons immers zo weinig mogelijk te verplaatsen”, aldus de burgemeester.

De richtlijnen van de burgemeester worden goed opgevolgd. Op straat loopt amper volk. Het station van Oostende geeft een verlaten beeld. De zeedijk, waar het op een dag als vandaag krioelt van het volk, is leeg. De Kapellestraat, een van de drukste winkelstraten van de kust, is leeg. Geen enkele winkel of tearoom is er open, met uitzondering van de krantenwinkel. De politie patrouilleert door de straten, te paard. We moeten allemaal samen door deze moeilijke periode, maar samen kunnen we dit virus aan. (JRO)

De politie patrouilleert te paard door de straten van de stad.
De politie patrouilleert te paard door de straten van de stad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.