Straks weer erediensten in kerk van Werken

Straks zullen er weer erediensten gehouden worden in de kerk van Werken. © JDK
Redactie KW

Op vraag van de pastoor van Kortemark zullen in de kerken van deelgemeenten Zarren en Werken opnieuw erediensten gehouden worden.

De gemeenteraad van Kortemark heeft, na overleg met het kerkbestuur, beslist om de kerken van Kortemark, Handzame, Edewalle en Zarren voort open te houden voor erediensten, met in de toekomst ook een nevenbestemming. Er kunnen ook lezingen, optredens of tentoonstellingen plaatsvinden, maar de eredienst heeft altijd voorrang.

Opvallend: ook in de kerk van Werken zullen straks weer erediensten plaatsvinden. Dat gebeurde sinds januari 2018 nochtans niet meer. “Het is de wens van de pastoor om in combinatie met de kerk van Zarren erediensten te houden in de kerk van Werken”, aldus bevoegd schepen Rik Waeyaert (CD&V).

“Er zal een haalbaarheidsstudie uitgevoerd worden om te kijken welke herbestemming in de ruimte kan gegeven worden aan de Werkense kerk. De ideeën rond de verhuis van het site-museum naar de kerk en het jeugdhuis dat dan zijn intrek zou nemen in de lege gebouwen van het museum, is helemaal nog niet zeker. Dat moet de studie uitwijzen.”

Raadslid Mark Pollentier (N-VA) hekelde de hele situatie waarbij volgens hem te veel met gebouwen gespeeld wordt, zonder stil te staan bij de kosten. (JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier