Straks voor de eerste keer Immo Beurs in Roeselare

De ploeg van Unizo die instaat voor de organisatie van beide beurzen. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

De Roeselaarse lifestylebeurs ‘Huis en Tuin’ krijgt er vanaf dit jaar een broertje bij : tegelijkertijd zal in de Expohallen ook de Immo Beurs lopen en die richt zich vooral tot mensen met plannen voor een eerste of tweede verblijf.

Beide organisaties gaan uit van Unizo Roeselare-Izegem, dat met ‘Huis en Tuin’ ondertussen al zijn vaste plaats heeft afgedwongen in het beurzenlandschap : ze is al aan haar negende editie toe en die vindt plaats in de weekends van 23-24 november en 30 november-1 december en op maandag 25 en vrijdag 29 november. Tijdens die zes dagen kan de bezoeker gezellig rondkuieren in de expositieruimte van maar liefst 8.000 vierkante meter. Om en bij de honderd standhouders geven je volop inspiratie in de sfeer van interieur, exterieur, bouwen, kunst en decoratie. “We zetten meer dan ooit in op kunstenaars uit de eigen regio”, zegt event manager Filip Deroo. Luc Laperre, Kris Vercruysse, Irénée Duriez, Rita Craeynest, het zijn maar enkele namen van kunstenaars die aanwezig zullen zijn op het kunsteiland op de beurs. Opgemerkte aanwezigheid ook van het Paradijshof, een delicatessenzaak uit Nederland die wereldwijd levert aan gerenommeerde horecazaken.

‘Huis en Tuin’ gaat telkens open om 14 uur, op vrijdag 29 november is er nocturne tot 22 uur. De toegangsprijs bedraagt 7 euro. Kinderen tot 12 jaar komen er gratis in. Ook leden van Tuinhier, Okra en de Gezinsbond hebben gratis toegang, maar niet op zondag. Er wordt gemikt op 20.000 bezoekers

Internationaal

Voor de allereerste Immo Beurs liggen de verwachtingen wel lager, maar toch hoopt men op 5.000 bezoekers. Wie een ticket heeft voor ‘Huis en Tuin’ kan alvast gratis binnenwippen op Immo Beurs, en ook het omgekeerde geldt. “De Immo Beurs is de beurs voor iedereen die op zoek is naar een eerste of tweede verblijf in België of het buitenland, voor eigen gebruik of als investering”, zegt Filip Deroo. “Er zijn 17 exposanten, met een aanbod uit o.m. Spanje, Frankrijk, Hongarije, Portugal maar natuurlijk ook uit eigen land. De Immo Beurs is open op dezelfde dagen als ‘Huis en Tuin’ maar niet op maandag 25 november. Op de nocturne van vrijdag 29 november zal provinciegouverneur Carl Decaluwé aanwezig zijn.

Voor meer relevante informatie, zie ook Immo in België

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier