Straks toelage voor psychosociale hulp

LINDA DETAIILLEUR (Foto MV3)
LINDA DETAIILLEUR (Foto MV3)
Redactie KW

Op de eerste gemeenteraad van het nieuwe jaar zal het reglement rond het aanbieden van psychosociale hulp ter stemming voorliggen. De gemeente wil een tegemoetkoming in het remgeld voorzien.

“Dit reglement kwam tot stand via een bespreking op de taskforce corona”, legt burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte) uit. “Daar waren leden van alle fracties van de gemeenteraad, vertegenwoordigers van de adviesraden en lokale deskundigen aanwezig”.

“Tijdens de coronacrisis is het belang van tijdig een beroep te doen op hulpverlening in geval van psychische problemen alleen maar gestegen”, weet Linda Detailleur (N-VA), schepen van Sociale Zaken. “Met deze tussenkomst willen we de hulpverlening laagdrempeliger maken en het taboe hierrond nog meer doorbreken. De gemeente voorziet dus een tussenkomst. Er komt een tegemoetkoming in het remgeld als onder andere de hulpverlening op doktersadvies gebeurt. Alles beperkt zich echter tot acht tussenkomsten per jaar. Het reglement zal lopen tot het einde van het kalenderjaar 2021”.

Ook de samenwerking met het Davidsfonds en de stad Gent ligt op 26 januari op tafel. Dan wordt de organisatie van een zomerzoektocht in de periode van 21 juni tot 21 september van dit jaar besproken.

Raveel

“Dit onderwerp heeft eerste schepen Sophie Delaere naar zich toe getrokken”, zegt burgemeester Simon Lagrange. “Elk jaar organiseert het Davidsfonds nationaal een grootse zomerzoektocht. De 35ste editie vindt dit jaar plaats in de Oost-Vlaamse Leiestreek, meer specifiek in de stad Gent en de gemeente Zulte. Deze zoektocht kadert ook in het feestjaar naar aanleiding van de 100ste verjaardag van kunstschilder Roger Raveel. Deze zoektocht trok de vorige jaren tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers en is dus een evenement met een grote uitstraling, dat Zulte nog sterker op de kaart zal zetten”, voegt burgemeester Lagrange daar aan toe. Door een samenwerking met de stad Gent, Toerisme Leiestreek en VVV Leiestreek wordt de kostprijs voor Zulte beperkt tot 15.000 euro. De gemeenteraad verloopt digitaal. (RMN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.