Straks ook een Kiwanis-miniatuur van Sterreboskasteel in Rumbeke

© Stefaan Beel
Redactie KW

De Roeselaarse serviceclub Kiwanis I onthulde bij beeldhouwer Isidoor Goddeeris de bronzen maquette van het Rumbeekse kasteel Sterrebos. Die schenkt de club aan de stad Roeselare, die nu negen van de kleine maquettes op zijn grondgebied zal hebben.

Serviceclub Kiwanis I uit Roeselare bestaat dit jaar 50 jaar en heeft dit onder meer gevierd met een prestigieuze kunstwedstrijd. Als uitsmijter van het jubileumjaar schenkt de serviceclub aan de stad nog een maquette in brons van het Kaasterkasteel in het Sterrebos. Dit wordt dan meteen het negende ( en wellicht laatste deel) van miniaturen die in Roeselare staan. De gegoten maquette is aangekomen bij beeldhouwer Isidoor Goddeeris, die het geheel zal afwerken. “De maquette is helemaal nog niet af”, zegt de die. “Nu is het nog een ruw bronswerk. Je ziet nog alle kanalen en die weggesneden moeten worden, dan gaan die verschillende losse delen opnieuw naar de gieterij en wordt alles tot één geheel gelast. Dan komt de maquette terug bij mij en moet ik alle lasnaden verwijderen en camoufleren. En ze daarna nog patineren met zuren.”

De miniatuurmaquette wordt op 8 oktober plechtig ingehuldigd in het Sterrebos. Op die dag zet kasteelheer Luc Glorieux ook de deuren van het kasteel open en kan iedereen een bezoek brengen aan het Kaasterkasteel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier