Straks laat SummerLake een auto op ‘Het Kleine Meer’ drijven

Bart Vansteenkiste met dochtertje Ziva op de schoot en Matthias Demeyere organiseren samen met David Van der Stede en Lucas Vantieghem SummerLake. © ©2019 Jan STRAGIER
Wouter Vander Stricht

Een maand lang, van 18 juli tot en met 18 augustus, zwaait familiebar SummerLake de deuren open. Op de locatie van het vroegere Kleine Meer (nu De Meerhoek) is er van alles te beleven. Je kunt er gewoon rustig genieten, maar er zijn zelfs fietstochten en op donderdag 15 augustus de Summer Lake Cross.

Het wordt in aanloop naar de opening nog een drukke week voor de vier voetbalvrienden die hun schouders onder het project zetten. De familiebar begint vorm te krijgen en op maandag 15 juli wordt er al een eerste attractie aangebracht. “Een grote kraan zal een auto op een ponton in het meer neerlaten. Die zal daar een maand lang ronddobberen.”

Summer Lake Cross

Iedere zondagvoormiddag om 9 uur vertrekt vanuit de zomerbar een fietstocht met een bekende (oud-)wielrenner. Peter Farazijn opent en sluit de debatten op 21 juli en 18 augustus, daar tussenin rijden Johan Museeuw (28 juli), Zico Waeytens (4 augustus) en Nico Matan (11 augustus) mee. Een sportief akoteetje dat nog een vervolg krijgt op donderdag 15 augustus met de Summer Lake Cross. In samenwerking met het San Silvestercomité kun je rondjes malen rond de site van De Meerhoek. De tijden worden geregistreerd en er zijn tal van prijzen.

“De toegang tot SummerLake is altijd gratis, aarzel dus niet om een kijkje te komen nemen”, zeggen Bart Vansteenkiste en Matthias Demeyere.

Badmodeshow Ohlala

Iedere zondagmiddag kun je er ook à volonté smullen. “Op zondag 21 juli organiseren we het Fête des Belges, met côte à l’os. Ook de andere zondagen kunnen je inschrijven via de site voor een lekkere maaltijd met onder meer nog paëlla en barbecue op het menu. Maar er zijn altijd foodtrucks aanwezig voor de grote of kleine honger. Niet moet, alles mag.”

Op donderdag 18 juli gaan de deuren voor het grote publiek open, een dag later komt Louis Talpe de bar een bezoekje brengen, op zaterdag 20 juli komt Ohlala een badmodeshow verzorgen, op 21 juli is er dus het Fête des Belges. Zaterdag 27 juli, tijdens het tweede weekend van Tomorrowland, is het TomorrowLake met DJ M-Aximm. Karen Pollefeyt van Beweegpunt Izegem komt op 30 juli en 13 augustus een workout geven en er volgt ook nog een foute party. De volledige kalender vind je op de site terug. “Heel wat bedrijven komen hier met hun personeel de congé inzetten, toch wel een leuk gegeven. We mikken ook op families, de kinderen kunnen zich hier uitleven.” Je kunt er terecht op maandag, dinsdag en woendag van 12 tot 24 uur, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 01 uur en zondag van 10 tot 24 uur. (WVS)

www.summerlake.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier