Straks eigen tearoom, maar eerst nog brood verkopen vanuit haar garage

V.l.n.r. zien we Nathalie Dewaele, Sandra Vanhove en Steffany Deschuymere. Tijdens de vernieuwingswerken aan bakkerij Janssens en Vanhove is de garage ingericht als pop-upbakkerij. © LOO
Redactie KW

Op 26 september opent Sandra Vanhove een tearoom in haar bakkerij aan de Veldstraat. Daarmee gaat haar wens na 27 jaar in vervulling. Tijdens de verbouwingswerken verkoopt ze brood en banket vanuit haar aanpalende garage.

Sinds 27 jaar baat het bakkerskoppel Sandra Vanhove (48) en Filip Janssens (51) ononderbroken hun zaak Bakkerij Janssens-Vanhove uit aan de Veldstraat in Harelbeke. Ze zijn regionaal gekend voor het warme contact, de persoonlijke bediening en een vast klantenbestand.

Bakkerij met tearoom

Nu is de bakkerij toe aan een opfrisbeurt. Tijdens de vernieuwingswerken wordt de bakkerij bovendien uitgebreid met een tearoom, de ultieme droom van Sandra. Zij is afkomstig uit Aalter en volgde een opleiding Boetiek, kledij en retouches. Filip Janssens is afkomstig uit Oedelem en volgde de opleiding Brood & Banket in Ter Groene Poort in Brugge.

Tijdens de vernieuwingswerken geen brood en banket kunnen verkopen was voor het koppel geen optie, dus pakken ze het creatief aan. “We verkopen met onze twee medewerkers Nathalie en Steffany tijdelijk broden en pistolets vanuit onze garage”, zegt Sandra.

In de winkel zelf is niets meer te zien, behalve ruwe muren. De garage werd ingericht met een toog, een kassa en een werkbank. “Onze pistolets, brood en gebak blijven dagvers en worden hier gemaakt”, vertelt Sandra, die haar 27 jaar oude droom waarmaakt met de bijkomende tearoom.

“De totale winkeloppervlakte wordt bijna verdubbeld. De tearoom zal voorlopig plaats bieden aan een negental mensen meer mag niet die er kunnen genieten van koffie, thee en gebak.” Sandra wil er ook belegde broodjes, soep, verse wafels en pannenkoeken en meeneemkoffie aanbieden. “Het moet een rustig plekje worden waar je kan genieten en bijpraten.”

grote verandering

Het is de tweede ingrijpende verandering in vijf jaar tijd voor het koppel. Vijf jaar geleden schonk Sandra een nier aan haar man, die een erfelijke nierziekte had en zijn beide nieren verloor. De zaak bleef toen maanden dicht.

“Als je ziet vanwaar we komen, ben ik erg tevreden met de verbouwing en de komst van mijn tearoom”, glundert Sandra. “Het is ook een blik op de toekomt want onze jongste zoon Brecht wil later de zaak mee runnen.” Brecht (21) genoot een bakkersopleiding in Ter Groene Poort Brugge.

Op 26 september opent de vernieuwde bakkerij en tearoom Janssens-Vanhove feestelijk de deuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier