Straks beperkte toegang voor honden en paarden op strand van Knokke-Heist

Naast een beperkte strandzone kunnen honden op nog heel wat andere locaties terecht tijdens het seizoen in Knokke-Heist. © DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Het betreden van het strand met een hond of paard is vanaf 15 maart 2022 verboden tot en met 15 oktober 2022 en dit telkens tussen 9 en 21 uur. Alleen op het strandgedeelte ten oosten van Surfers Paradise tot aan de Zwingeul aan de Nederlandse grens zijn honden en paarden heel het jaar door toegelaten.

Hondenbaasjes hoeven op de aangegeven strandzone hun viervoeter ook niet aan de leiband te houden.  In het natuurgebied van de Zwinbosjes- en duinen en op de internationale Zwindijk moeten honden wel aangelijnd zijn. 

Een andere aantrekkelijke wandelroute voor onze viervoeters zijn de Groenpleinduinen, een prachtig natuurgebied waar je naar hartenlust kunt wandelen. Je mag er met je hond wandelen op voorwaarde dat je je dier aan de leiband houdt. 

Bosje van Heist

Honden aan de leiband zijn ook toegelaten in de Baai van Heist: de Sashul, de Vuurtorenweiden en de Kleiputten. Met uitzondering van de begrazingspercelen.

In het directeur-generaal Willemspark ook wel bekend als ‘het bosje van Heist’, mag je met je hond aan de leiband wandelen. 

Begeleiders van honden zijn verplicht om steeds in het bezit te zijn van een zakje om hondenpoep meteen te verwijderen. Inbreuken worden bestraft met een gemeentelijke administratieve geldboete van maximum 250 euro. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier