Strafvermindering voor ‘schrik van de horeca’

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Tafelschuimster Nadine W. is in beroep veroordeeld tot 12 maand cel voor 17 feiten waarbij ze op restaurant ging, maar uiteindelijk de rekening niet betaalde.

In totaal at ze voor 335 euro. Ze kreeg in eerste aanleg in totaal 26 maand cel voor en een boete van 3.408 euro. Maar als ze die boete niet betaalt, kreeg ze nog eens twee maand cel extra. Omdat er nog 13 processen hangende zijn, vreesde haar advocaat dat zijn cliënte een lange tijd in de gevangenis zal verblijven. Hij vroeg aanvankelijk de vrijspraak omdat ze volgens hem op sociale media al genoeg is gestraft.

De vrouw, beter bekend als ‘de schrik van de horeca’ kampt met psychische problemen en in februari beval de Gentse rechtbank voor een reeks andere zaken haar internering. Maar het openbaar ministerie is het daarmee niet eens en ging in beroep. Voor deze 17 feiten ging het hof niet in op de vraag tot vrijspraak of internering, maar het hof verlaagde wel de straf van 26 maand naar 12 maand en ook de boete werd verlaagd naar 100 euro. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier