Straffe Hendrik Wild 2020 online voorgesteld

Xavier Vanneste is trots op Straffe Hendrik Wild 2020. © Davy Coghe
Redactie KW

Met een virtuele lancering op Facebook Live presenteerde Xavier Vanneste van de Brugse brouwerij De Halve Maan maandagavond de Straffe Hendrik Wild 2020. De bekende biersommelier Sofie Vanrafelghem én Brugs burgemeester Dirk De fauw waren bijzonder lovend over het nieuwe brouwsel.

Ook brouwerij De Halve Maan gaat door een moeilijke periode als gevolg van het coronavirus. Het bekende bezoekerscentrum is al wekenlang dicht. “Uiteraard is de omzet heel sterk terug gevallen door de sluiting van de horeca in de belangrijkste afzetgebieden”, zegt managing director Xavier Vanneste. De brouwerij maakt er telkens een erezaak van om de speciale editie van haar Straffe Hendrik Wild bier feestelijk te lanceren met een proefmomentje waarbij liefhebbers en kenners samen het glas heffen. Maar ook hier gooit het coronavirus roet in het eten, of het bier in dit geval.

Virtuele lancering

“Toch wilden we iets speciaals organiseren rond de lancering van dit nieuwe brouwsel op basis van de klassieke tripel die een paar keer per jaar wordt afgevuld met toevoeging van wilde gisten voor de nagisting op fles”, gaat Xavier Vanneste verder. Hij koos voor een virtuele bierlancering, de eerste in België, tijdens een Facebook Live evenement maandagavond 11 mei. Er werd onder meer een verbinding gelegd met biersommelier Sofie Vanrafelghem, met de brouwmeester van De Halve Maan en met Brugs burgemeester Dirk De fauw. De online presentatie verliep technisch niet geheel vlekkeloos, maar we begrepen toch dat iedereen het biertje bijzonder goed in de smaak viel.

Burgemeester proeft

“Voor mij combineert het een frisse, fruitige neus met een aangename droogheid en een leuke bitterheid. Je krijgt echt een tof samenspel tussen de subtiele zure toets en de verfrissende bittere smaak, die gedragen worden door de body van het basisbier, de Straffe Hendrik Tripel”, oordeelde kenner Sofie Vanrafelghem. Burgemeester Dirk De nam deel van in zijn kantoor in het stadhuis. Hij kreeg de eer het bier als eerste, buiten de brouwerij dan, te proeven. “Ik ben tevreden dat het bier dat hier voor me staat toch écht is en niet virtueel”, grapte de burgervader. “Het is bijzonder lekker en smaakt naar meer. Het zal nu al smaken in de tuin, maar hopelijk kunnen we er binnenkort opnieuw van proeven op een van de Brugse terrasjes.” (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier