Straatmuziekfestival met 30 buskers in Roeselare

foto SB
Peter Soete

Op zaterdag 7 september vindt het derde Straatmuziekfestival plaats in de Roeselaarse centrumstraten. Maar liefst 30 muzikanten of groepjes zorgen voor een festivalsfeertje tijdens het shoppen.

Het is Rik Vannevel, bestuurslid van vzw Shopping en Centrum Roeselare, die in Londen de busker- of straatmuziekcultuur leerde kennen. “En Rik dacht dat dit ook in Roeselare kon aanslaan en twee jaar geleden was er het eerste Straatmuziekfestival”, vertelt Dorien Naert van de vzw. “Ondertussen zijn we aan de derde editie en die belooft super te worden. Er kwamen maar liefst 147 aanvragen binnen van muzikanten en we hebben er 30 uitgekozen op basis van het niveau en de beschikbare plaatsen in het centrum.”

Uit onze regio treden Patt Mayeu, Tine Claeys en De Trekzakcoos uit Roeselare op en Wayne Matthews uit Ingelmunster. Op 7 september kunnen bezoekers opnieuw lekker lang kan parkeren. Je betaalt amper één euro om vier uur te parkeren op de Wallenparking, de Moermanparking, de stationsparking en parking De Munt. Meer op www.shoppingroeselare.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier