Het straattheaterfestival stond ondertussen al in heel wat agenda's aangestipt. Summer at Lauwe, jaarlijks georganiseerd op 21 juli, kon zich de afgelopen jaren opwerken tot een evenement van formaat. Animatie, voorstellingen, overvolle terrasjes en een waanzinnig vuurwerk als afsluiter waren het handelsmerk geworden van een gemotiveerde ploeg. "We breken er ondertussen al meer dan twee weken onze hoofden over". De teleurstelling bij Steven is nauwelijks te verbergen. "Hoewel 21 juli nog niet meteen voor de deur staat, breken we er met het volledige team al meer dan twee weken het hoofd over. Er zijn, door toedoen van corona, veel te veel onzekerheden en we zijn ook verantwoordelijk voor de veiligheid van alle toeschouwers. Het was dan ook een pijnlijke maar logische beslissing om editie 2020 te annuleren".

Het organiserend team zocht nog naar enkele alternatieven maar die stierven allemaal een stille dood. "Een editie met minder animatie of iets op kleinere schaal, we hebben er aan gedacht." Steven verklaart ook meteen waarom zelfs, met de nodige aanpassingen, het alsnog een annulatie werd. "Mensen komen naar Summer @ Lauwe om te genieten van een stevig festival, niet om getuige te zijn van een flauw afkooksel. Daarnaast wilden we de organisatie ook niet in de schulden jagen door toch, willens nillens, iets op poten te willen zetten. We richten onze pijlen nu al op de editie van 2021 en hebben ook alle artiesten aangeschreven zodat ze ook dan van de partij zullen zijn."

(CLL)

Het straattheaterfestival stond ondertussen al in heel wat agenda's aangestipt. Summer at Lauwe, jaarlijks georganiseerd op 21 juli, kon zich de afgelopen jaren opwerken tot een evenement van formaat. Animatie, voorstellingen, overvolle terrasjes en een waanzinnig vuurwerk als afsluiter waren het handelsmerk geworden van een gemotiveerde ploeg. "We breken er ondertussen al meer dan twee weken onze hoofden over". De teleurstelling bij Steven is nauwelijks te verbergen. "Hoewel 21 juli nog niet meteen voor de deur staat, breken we er met het volledige team al meer dan twee weken het hoofd over. Er zijn, door toedoen van corona, veel te veel onzekerheden en we zijn ook verantwoordelijk voor de veiligheid van alle toeschouwers. Het was dan ook een pijnlijke maar logische beslissing om editie 2020 te annuleren".Het organiserend team zocht nog naar enkele alternatieven maar die stierven allemaal een stille dood. "Een editie met minder animatie of iets op kleinere schaal, we hebben er aan gedacht." Steven verklaart ook meteen waarom zelfs, met de nodige aanpassingen, het alsnog een annulatie werd. "Mensen komen naar Summer @ Lauwe om te genieten van een stevig festival, niet om getuige te zijn van een flauw afkooksel. Daarnaast wilden we de organisatie ook niet in de schulden jagen door toch, willens nillens, iets op poten te willen zetten. We richten onze pijlen nu al op de editie van 2021 en hebben ook alle artiesten aangeschreven zodat ze ook dan van de partij zullen zijn."(CLL)