Stortbui kreeg Izegemse Patersmarkt niet klein

© Frank Meurisse
Redactie KW

Zondag vond in Izegem naar jaarlijkse gewoonte de Patersmarkt plaats. Niets nieuws onder de zon, ware het niet dat de organisatie dit jaar voor het eerst in handen was van Jovan, een markt- en beurzenorganisator uit Brugge.

Op het eerste zicht leek niets veranderd tegenover vorige jaren. Maar dat was ook de bedoeling. Hoewel Michel Cauwelier en zijn team na 30 jaar de fakkel doorgaven aan Jovan, werd beslist om niets aan het concept te wijzigen. En da’s maar goed ook, want de Izegemse Patersmarkt mag sinds jaar en dag gerust een topper worden genoemd. Met een bezoekersaantal dat de kaap van 20.000 makkelijk overschrijdt, kan je al eens uitpakken.

Sfeervol kuieren

Ook dit jaar stonden de 350 standhouders en marktkramers weer over een afstand van 3,5 kilometer, van de Ommegangstraat tot aan de Multi Bazar. Even hield iedereen zijn hart vast toen in de vroege voormiddag een stevige stortbui over de kraampjes trok. Gelukkig bleef het bij die ene vlaag, zodat de bezoekers snel weer hun zoek- en ontspanningstocht konden voortzetten. Kort na de middag was de opkomst al groot en die groeide alleen maar. Ook in de late namiddag werd iedereen nog eens verrast door een regenbui, maar ook die bleek een kort leven beschoren.

Al bij al mogen we spreken van een uiterst geslaagde 31ste editie van de Izegemse Patersmarkt. Het weer zat mee, de bezoekers kwamen in ruime getale opdagen.

(VAD – foto Frank)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.