Sindsdien wordt de locomotief met veel passie onderhouden door de medewerkers van de NMBS. De trein werd in 1945 in Canada gebouwd. In 2003 werd hij gerestaureerd in Duitsland. In het kader van de stoomdagen die komend weekend in Maldegem plaatsvinden, wordt de trein nog eens proefgereden.

Omdat de stoomtrein nog niet gehomologeerd is, werd hij bijgestaan door een diesellocomotief. Wie de trein in zijn volle glorie wil bewonderen, kan komend weekend afzakken naar Maldegem. Nadien vertrekt de stoomlocomotief naar het Spoorwegmuseum in Schaarbeek.

(JVM)

Sindsdien wordt de locomotief met veel passie onderhouden door de medewerkers van de NMBS. De trein werd in 1945 in Canada gebouwd. In 2003 werd hij gerestaureerd in Duitsland. In het kader van de stoomdagen die komend weekend in Maldegem plaatsvinden, wordt de trein nog eens proefgereden. Omdat de stoomtrein nog niet gehomologeerd is, werd hij bijgestaan door een diesellocomotief. Wie de trein in zijn volle glorie wil bewonderen, kan komend weekend afzakken naar Maldegem. Nadien vertrekt de stoomlocomotief naar het Spoorwegmuseum in Schaarbeek.(JVM)