Stomdronken Bruggeling plaatst pistool tegen slaap overbuur: “Dacht dat ik John Wick was”

Archiefbeeld (foto Belga) © BELGA/CLAESSEN
Redactie KW

Een 36-jarige Bruggeling riskeert tien maanden voorwaardelijke celstraf omdat hij in zwaar beschonken toestand zijn overbuur bedreigde met een alarmpistool en een luchtdrukgeweer. “Ik dacht dat ik John Wick was”, verklaarde hij.

Op 22 februari was het slachtoffer verbouwingen aan het uitvoeren aan zijn huis in de Kwekersstraat in Brugge toen hij plots oog in oog stond met K.C. De stomdronken dertiger, die aan de overkant van de straat woont, had drukte een alarmpistool tegen de slaap van het verbouwereerde slachtoffer. Die reageerde echter koelbloedig, sloeg het wapen weg en stuurde hem wandelen. K.C. keerde evenwel terug naar de werf. “Gelukkig was er al een andere buurman ter plaatse die op het geroep was afgekomen”, verduidelijkte de procureur. “Die kon op de beklaagde inpraten en meenemen naar huis.”

Maar even later stak K.C. nog eens de straat over, deze keer met een luchtdrukgeweer in de handen. “Hij richtte opnieuw op mijn cliënt en haalde deze keer zelfs de trekker over”, pleitte de advocate van het slachtoffer. “Mijn cliënt wist niet dat het om een luchtdrukwapen ging en vreesde voor zijn leven. Gelukkig zat er geen loodje in het wapen, want dat zou ook ernstige letsels veroorzaakt kunnen hebben.”

De politie was intussen ter plaatse en sloeg K.C. in de boeien. De man bleek twee flessen wodka en twee liter bier achter de kiezen te hebben. “Ik dacht dat ik John Wick (revolverheld uit de gelijknamige film met Keanu Reeves, red.) was”, verklaarde hij tijdens zijn verhoor. De onderzoeksrechter liet hem na ontnuchtering gaan onder voorwaarden.

Relatiebreuk

De procureur vroeg woensdag tien maanden celstraf, gekoppeld aan probatievoorwaarden. Advocaat Yen Buytaert kon zich daarin vinden. “Mijn cliënt is geen crimineel”, pleitte hij. “Het psychiatrisch onderzoek bevestigt dit. Mijn cliënt leed zwaar onder zijn relatiebreuk en was opnieuw beginnen drinken, terwijl hij al jarenlang geen druppel meer had aangeraakt. In combinatie met de medicatie voor zijn bipolaire stoornis heeft dit de feiten veroorzaakt.”

K.C. excuseerde zich voor zijn gedrag. “Ik heb naar alle bewoners in de straat een brief geschreven om mijn spijt te betuigen”, sprak hij. “Als ik niet gedronken heb ben ik een doodbrave mens. Nu gebruik ik opnieuw antabuse (ontwenningsmiddel, red.). Mij zal je hier niet meer terugzien.” Het slachtoffer eist 5.000 euro morele schadevergoeding. De uitspraak volgt op 25 november. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier