Stomdronken bestuurder vergist zich en rijdt via trappen voetgangerstunnel binnen

De bestuurder 'parkeerde' zijn terreinwagen in de voetgangerstunnel onder de sporen in Lichtervelde. © Facebook Stationschef.
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De bestuurder van een terreinwagen heeft zich wel heel schromelijk van spoorwegtunnel vergist in Lichtervelde. De SUV belandde namelijk in de voetgangerstunnel onder de sporen, die je enkel kunt bereiken via een steile trap…

Het bizarre ongeval deed zich voor in de nacht van woensdag op donderdag. Een 64-jarige bestuurder reed met zijn Range Rover op de parking aan de achterzijde van het station in de Kortemarkstraat in Lichtervelde. De man reed om onduidelijke redenen de voetgangerstunnel binnen en donderde de steile trap af, tot helemaal beneden. Er vielen geen gewonden. Naar verluidt was de man stomdronken.

De beschonken bestuurder reed deze voetgangerstunnel binnen...
De beschonken bestuurder reed deze voetgangerstunnel binnen…© Foto Kurt

Het was de depannagedienst van autohandelaar Rik Cool uit Lichtervelde die de auto weer uit zijn hachelijke situatie bevrijdde. Een klus van een goeie twee uur. Maar hoe hij dat huzarenstukje precies klaarspeelde, wil Rik niet kwijt. “Het was trouwens niet de eerste keer dat ik daar een auto uit haalde. Wonder boven wonder raakte die wagen slechts heel licht beschadigd. Ongelooflijk!”

De foto’s doken donderdagnamiddag op op de Facebookpagina ‘Stationschef’, waar het hilarische reacties regent.

De Range Rover reed via de trappen helemaal tot beneden in de tunnel.
De Range Rover reed via de trappen helemaal tot beneden in de tunnel.© Facebook Stationschef

De wagen werd nadien getakeld.
De wagen werd nadien getakeld.© Facebook Stationschef

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier