https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stoet van 300 tractoren en auto’s herdenkt overleden landbouwerszoon uit Reninge

© RVL
© RVL
Redactie KW

Twee maanden na zijn onverwacht overlijden hielden familie, vrienden en kennissen van Bert Doom (20) een indrukwekkend eerbetoon voor het ‘kind van de broeken’. 233 tractoren en auto’s lieten hun motoren brullen en passeerden langs enkele speciale plaatsen in de streek. Zijn vriendin zat achter het stuur van zijn favoriete Fendt. “Hij zou dit machtig chic gevonden hebben.”

Amper twintig was landbouwerszoon Bert Doom uit Reninge toen hij eind april plots overleed na een epilepsieaanval in zijn wagen in Hoogstade . Hij stond in voor het onderhoud en herstel van motoren bij constructiebedrijf BWM in Reninge en tractoren waren zijn passie. Vandaar dat zijn vrienden van KLJ Vleteren een herdenkingsrit met tractoren en wagens organiseerden door de streek van het kind van de broeken , zoals ze Bert omschrijven.

KLJ Vleteren

“Bert was heel geliefd, iedereen had hem graag”, vertelt Wannes Devreese (19), KLJ’er en goede vriend van Bert. “Hij was een stoere spierbundel, maar tegelijk een attente crème van een gast. Zijn overlijden kwam heel onverwacht, maar hij zal altijd de beir van de KLJ blijven. We zijn tevreden met de opkomst. Er volgt nog een herdenkingsmoment in intieme kring.”

De tractoren verzamelden aan Bart’s Potato Company in Vleteren, waarvan een deel in de vorm van een ster, en reden dan onder meer langs het huis van Bert in Reninge en de plaats van het ongeval in Hoogstade.

Emelie Vansteenland (17) uit Bulskamp, de vriendin van Bert, reed mee in zijn favoriete tractor. “Hij was zot van zijn oude Fendt, die zo klassiek mogelijk moest blijven”, zegt ze. “Deze rondrit was een superidee, want Bert was een echte tractor- en autofanaat. Hij zou dit machtig chic gevonden hebben en zou er heel graag bij geweest zijn. Ik probeer er niet te veel aan te denken dat hij er niet meer is, anders zou ik het heel moeilijk hebben. Gelukkig kunnen we terugvallen op deze hechte vriendenkring om verder te gaan met ons leven.” (TP)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.