Stoet door Desselgem voor 100 jaar Straete Kermis

© PN
Redactie KW

Straete Kermis, het jaarlijkse evenement in de Nieuwstraat in Desselgem, bestaat 100 jaar. Ter gelegenheid van het jubileum trok er zaterdagnamiddag een feestelijke stoet door het centrum.

De stoet doorheen de Nieuwstraat en de Opstalstraat was een organisatie van het feestcomité Straete Kermis, maar ook zo’n 15 verenigingen en organisaties werkten eraan mee. Zo passeerden onder meer Basketbalclub Desselgem, kinderkoor Muzquito, Unizo Desselgem met een eigengemaakte praalwagen. Ook de Desselgemse reuzen Coletje, Netje en Stavie tekenden present op de stoet. De 3 reuzen, die in 1997 door het feestcomité geadopteerd werden van een vereniging uit Oudenaarde, mogen jaarlijks de festiviteiten opfleuren tijdens Straete Kermis.

Heel wat mensen werkten met plezier mee aan de stoet ter gelegenheid van 100 jaar Straete Kermis.
Heel wat mensen werkten met plezier mee aan de stoet ter gelegenheid van 100 jaar Straete Kermis.© PN

Op zondag is er dan het uiteindelijke hoogtepunt van Straete Kermis met de rommelmarkt. Die start om 14 uur met heel wat randanimatie, maar ook met wedstrijden en optredens van bijvoorbeeld Ze Quafeurz. Afsluiter is de traditionele spekkenworp om 17.30 uur. De organisatie hoopt op een talrijke opkomst, maar dat valt nog af te wachten met het voorspelde regenweer en dito rukwinden.

(PN)

Heel wat mensen werkten met plezier mee aan de stoet ter gelegenheid van 100 jaar Straete Kermis

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.