Stoempers uit Wingene organiseren voor het eerst kampioenschap voor aspiranten

(Foto RDC)
Redactie KW

“We organiseren al jaren een wedstrijd voor de grote jongens, nu geven we ook de kans aan de jeugd om zich te bewijzen”, aldus coördinator Geert Vanhullebusch.

Voor het eerst organiseren De Stoempers een provinciaal kampioenschap voor aspiranten op 8 juni, dat zijn de jongste wielrennertjes van 12 tot 14 jaar. “We vonden het vreemd dat er nog geen provinciaal kampioenschap bestond voor deze leeftijdscategorie. We gingen eens luisteren bij de West-Vlaamse organisatoren, maar die hadden geen interesse in de organisatie van zo’n PK. Daarom hebben wij dan maar besloten om zelf op zoek te gaan naar de kampioen van West-Vlaanderen.”

Er staan op vaderdag 8 juni zowel een tijdrit als een gewone wegrit op het programma. De tijdritten vinden ‘s ochtends plaats vanaf 9.30 uur. Het parcours start op het sportdomein van Wingene aan tennisclub Aquila. Na het sportpark gaat het richting Leenmolenstraat, Leenzerkstraat en Rozendalestraat. Goed voor drie kilometer.

Gratis bier

De wegrit gaat de andere richting uit. Dat begint aan de Rozendalestraat, gaat via de Leenzerkstraat naar de Leenmolenstraat en de Beernemstraat, een parcours van 3,3 kilometer. De 12-jarigen rijden 21 kilometer, 13-jarigen 24,5 kilometer en de 14-jarigen 31,5 kilometer. Ze starten respectievelijk om 14, 15 en 16 uur. Het parcours wordt weer opengesteld om 17 uur.

Omdat het vaderdag is krijgen alle papa’s van de 150 wielrenners een gratis Kwaremontbier cadeau.

(RDC-foto RDC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 30 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier