Stoelendans binnen de Oostkampse Vrije Scholen

Bieke Wittebolle van VBS De Bosbes, die Hertsberge inruilt voor de functie van directeur coördinator van de 19 basisscholen van de scholengemeenschappen Gruuthuse en Sint-Trudo. © PH
Redactie KW

Na het vertrek van Andy Vermeulen als directeur van VBS De Sprong in Waardamme en van Nicole Marcus, die vanaf maart volgend jaar volledig opgevolgd wordt door Machteld Van Asbroek, kwamen op de laatste dagen van het schooljaar nog enkele verrassingen uit de bus, waaronder het vertrek van directeur Bieke Wittebolle van VBS De Bosbes in Hertsberge.

Directeur Bieke Wittebolle had haar ambities nooit onder stoelen of banken gestoken, maar toch kwam de aankondiging van haar vertrek hard aan bij het korps van de Hertsbergse basisschool, dat vrijdag het nieuws vernam. Gisteren, op de laatste dag van het schooljaar, konden de leerkrachten al kennismaken met haar opvolgster: Jente Hugaert.

Bieke Wittebolle wordt aangesteld als directeur coördinator van de basisscholen van de scholengemeenschappen Gruuthuse en Sint-Trudo, die binnen Karel de Goede vzw 19 scholen omvatten. Eerder was ze zeven jaar directeur van de vrije basisschool De Bosbes in Hertsberge.

“Ik vertrek met een dubbel gevoel”, vertelt ze. “Ik verlaat de school met pijn in het hart, maar ik ben toch blij dat ik deze school zoveel jaren heb kunnen leiden en dat ik ze kon laten uitgroeien tot een school om u tegen te zeggen. Daarbij wil ik zeker ook het deskundig schoolteam en de dynamische ouderraad bedanken, waarmee ik steeds positief heb kunnen samenwerken. Ik zal zeker ook de kinderen missen, zij houden voor altijd een plaatsje in mijn hart. Ik ben natuurlijk ook het schoolbestuur dankbaar omdat het mij de kans gaf om voor deze nieuwe opportuniteit te gaan. De nieuwe uitdaging zal zich vooral toespitsen op begeleiden en ondersteunen van de verschillende directeurs en scholen en het uitwerken van de decretale bevoegdheden die eigen zijn aan de organisatie binnen een scholengemeenschap. Ik zie enorm uit naar mijn nieuwe opdracht.”

Jente Hugaert

De opvolgster van directeur Wittebolle in Hertsberge wordt Jente Hugaert (36). Tijdens het afscheidsetentje in Bistro Boshuis kwam de nieuwe directeur al even langs om kennis te maken met het team.

De nieuwe directeur van VBS De Bosbes: Jente Hugaert.
De nieuwe directeur van VBS De Bosbes: Jente Hugaert.© PH

Zij woont in Waardamme, maar is van Ruddervoorde afkomstig. Zij is getrouwd en heeft twee kinderen. De opvolgster van directeur Wittebolle in Hertsberge wordt Jente Hugaert (36). Jente studeerde pedagogische wetenschappen in Leuven en was daarna tien jaar verbonden aan het VCLB van Roeselare. Ze was tot op heden opleidingscoördinator ad interim, docente en onderzoeker in de banaba Buitengewoon Onderwijs en de banaba Zorgverbreding en Remediërend Leren binnen Arteveldehogeschool Gent. “Ik was op zoek naar een leidinggevende functie in het onderwijs en ik keek uit naar nog meer nabijheid bij het schoolgebeuren. Met mijn aanstelling als directeur van VBS De Bosbes krijg ik de combinatie van beide: ik word directeur en ik kom heel dicht te staan bij de leerkrachten en de leerlingen. De visie van de school en de manier waarop de school samenwerkt met ouders en alle partners sluit helemaal aan bij de visie die ik vanuit de banaba-opleidingen in mijn hart draag.”

Kristof Benoot, de huidige directeur van VBS Sint-Pieter in Oostkamp, wordt directeur van VBS De Sprong in Waardamme, waardoor er nu in Oostkamp een plaats vrijkomt. Chris Claeys, die tot nu toe als directeur coördinator binnen scholengemeenschap Gruuthuse werkte, wordt directeur van de Vrije Basisschool Sint-Maarten in Sijsele, in opvolging van directeur Stefaan Kerckhof, die met pensioen gaat. (PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.