Stille mars door de stad herdenkt overleden Sarah

© (Foto LSi)
© (Foto LSi)
Redactie KW

In Ieper hebben vrijdagavond zo’n 150 familieleden, vrienden en kennissen van de overleden Sarah Huyghe (21) in stilte afscheid van haar genomen. Ze deden dat met een mars langs symbolische plaatsen met herinneringen aan Sarah in de stad. “Eens samen stappen en wat herinneringen ophalen deed deugd”, aldus Gianni Blondez, een vriend van Sarah.

Vorige week trok Sarah voor enkele dagen op vakantie naar Zwitserland. Met haar auto reisde ze enkele andere Ieperse vrienden achterna naar het Zwitserse bergdorp Täsch, vlakbij recreatieoord Zermatt en de bekende Matterhorn. Maar na een ruzie verdween ze er spoorloos. Dagenlang zochten politie en achternagereisde familieleden en vrienden naar haar, tot ze zaterdag levenloos in een rivier onder een hoge brug werd gevonden.

De verslagenheid bij de familie en vele vrienden van Sarah was groot. “Niet te vatten”, klinkt het bij Gianni. “Sarah was op school mijn beste vriendin. Ze was altijd optimistisch, altijd lachen, wat vandaag niet lukte zou morgen wel beter gaan. Zo was ze. Dat ze er niet meer is, is nu zo onwezenlijk.”

Als afscheid, of eerder als herinnering aan Sarah, hielden familieleden, vrienden en kennissen vrijdagavond een stille mars door de stad. Coronaproof, in aparte groepjes. “Toch deed het deugd eens wat samen te zijn”, aldus Gianni. “Want op de begrafenis zullen we door de coronamaatregelen niet aanwezig kunnen zijn. We startten de tocht aan Het Perron, waar Sarah graag pintjes dronk. We passeerden ook aan het eetcafé Santé van haar moeder, het Thais restaurant waar ze wel elke dag zin in had om naartoe te gaan, de lagere school, het atheneum, de Grote Markt,… Allemaal symbolische plaatsen die aan Sarah deden denken.” De mars eindigde aan de woonplaats van Sarah in de Oude Veurnestraat. Daar legden heel wat deelnemers aan de mars een bloemetje of een knuffel neer. Er barstte ook spontaan applaus uit. “Sarah zou trots geweest zijn”, besloot Gianni. Familieleden droegen een t-shirt met een foto van het gezin van Sarah.

Het lichaam van Sarah wordt eerstdaags naar België gerepatrieerd. De begrafenis zal op woensdag 2 juni om 10.30 uur in de aula van uitvaartzorg Leo plaatsvinden. De dienst zal via een livestream op de website van de begrafenisondernemer gevolgd kunnen worden. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier