Stil vredesprotest voor Palestijnse kinderen op de Burg in Brugge

Op de Burg in Brugge vond woensdagmiddag een stil protest plaats. Pax Christi Vlaanderen hield er om 12.00 uur samen met andere organisaties voor de tweede keer een stil protest tegen de voortdurende Nakba, wat ‘catastrofe’ betekent in het Arabisch.

© JVM

De Nakba slaat op de gebeurtenissen van 71 jaar geleden toen 750.000 Palestijnen op de vlucht sloegen tijdens de oorlog die uitbrak bij het uitroepen van de onafhankelijkheid van de staat Israël. Palestijnen moesten hun huizen achterlaten en konden nooit terugkeren. Om dit onrecht te herdenken worden in twaalf Vlaamse steden stiltecirkels georganiseerd.

De stiltecirkels gelden als een solidariteitsactie met de Palestijnse bevolking én als een oproep om het internationaal recht na te leven. De focus van de stiltecirkels ligt dit jaar op Palestijnse kinderen in detentie. Een twintigtal mensen kwam opdagen voor het stille protest.

Ook in Ieper stil protest voor Palestijnen

De stiltecirkel vond plaats op de Grote Markt van Ieper.
De stiltecirkel vond plaats op de Grote Markt van Ieper.© CMW

Net als in enkele andere steden was er vandaag woensdag in Ieper een stil protest. Dat gebeurde over de middag op de Grote Markt.

(JVM/CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.