https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stijn wil mensen naar beter leven coachen

Coach Stijn Verschoore.© Davy Coghe
Coach Stijn Verschoore.© Davy Coghe
Redactie KW

Stijn Verschoore (34) richt zich op de begeleiding van mensen met chronische stress en angst. Met ‘Bewust Welzijn’ wil hij mensen leren omgaan met mentale, fysieke en emotionele stress, in de zoektocht naar een gezonder en vrijer leven.

“De coronatijd was voor mij een opportuniteit om ‘naar binnen’ te gaan. Ik heb mij verder verdiept in online trajecten om meer vanuit mijn authenticiteit te kunnen ondernemen”, vertelt Stijn. “ Het is belangrijk dat mensen gemotiveerd zijn om veranderingen in hun leven te brengen. Er moet ook een klik zijn met mij als mentor. Zo kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.”

Stress en perfectionisme

“Mensen kunnen bij mij gratis een intakegesprek aanvragen”, gaat Stijn verder. “Daaruit blijkt al snel waar de blokkades zitten en welk traject geschikt is. Het hoofddoel is mensen te leren hoe met stress om te gaan. Thuiswerk combineren met een gezin legt een grote druk op relaties, ook met de kinderen. Ook op financieel vlak zorgt dat voor spanningen. Er nood is aan tools om daarmee op een liefdevolle manier om te gaan en de regie over het eigen leven weer in handen te nemen. Soms zijn mensen bang om een andere koers te varen, omdat dat vertrouwen in het onbekende vraagt. Als we een beeld van de toekomst hebben, voelen we ons veilig.”

“Mijn drijfveer ligt ook in mijn persoonlijk verhaal. Tijdens mijn jeugd heb ik een auto-immuunziekte ontwikkeld, doordat mijn lichaam continu onder grote spanning stond. Op een bepaald moment zat ik financieel aan de grond. Alles in mijn leven was heel wankel. Ongeveer tien jaar geleden heb ik mijn manier van leven honderdtachtig graden gedraaid. Ik heb leren omgaan met mijn perfectionisme, hooggevoeligheid en stress. Nu wil ik mij, vanuit die zoektocht en ervaringen, dienstbaar maken voor anderen.”

Tijd voor jezelf

“Het is belangrijk om bewust de tijd te nemen voor jezelf, om je aan de binnenkant op te laden. Dat kan via ademhalingsoefeningen of visualisatie- en meditatietechnieken. Zo kunnen we nieuwe beelden creëren, die zorgen voor meer zelfzekerheid. Via lichaamsoefeningen kan je het parasympatisch zenuwstelsel opnieuw activeren en rust vinden. Zo kunnen er herstel en groei komen. Het gaat om een volledige levensstijl: slaappatroon en voeding zijn daarin essentieel om voldoende energie en weerbaarheid te hebben. Als coach geef ik tips over al deze facetten.”

Zodra het kan, komen er weer groepslessen yoga, net als vorig jaar in het Tillegembos ”, blikt Stijn vooruit. “Daarnaast plan ik voordrachten en een programma waarbij ik een groep mensen zes weken intensief begeleid naar een leven met tot zestig procent minder stress.” (LS)

Meer info over Bewust Welzijn: https://bewustwelzijn.be

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten