Stijn Van Maele is nieuwe directeur wzc Sint-Remigius: “Bewoners een warme thuis bieden”

De nieuwe directeur wil de buurt betrekken bij woonzorgcentrum Sint-Remigius. © Nele
Redactie KW

Stijn Van Maele werd aangesteld als nieuwe directeur van woonzorgcentrum Sint-Remigius. Vol enthousiasme nam hij de functie aan. Hij wil de bewoners een warme thuis bieden en de buurtbewoners betrekken bij de werking van het woonzorgcentrum.

Stijn Van Maele (32) is afkomstig van Zwevezele. Hij is gehuwd met Valerie Willaert en samen hebben ze twee kinderen. Hun zoontje Remi is 15 maanden oud en hun dochtertje Cilou werd zeven weken geleden geboren. Stijn is een sociaal en gedreven iemand die met een warm gevoel zijn functie als directeur wil waarmaken. “Ik volgde de opleiding verpleegkunde in Roeselare en ben afgestudeerd als sociaal verpleegkundige”, vertelt hij. “Ik wilde werken in de ouderensector en vond mijn eerste job in woonzorgcentrum Sint-Anna in Wingene als nachtverpleegkundige. Kort daarna kwam ik in het woonzorgcentrum Herdershove in Brugge terecht. Ik werkte parttime bij de sociale dienst en parttime als verpleegkundige.”

Veel ervaring opgedaan in Sint-Jozef

“Vervolgens kreeg ik de kans om aan de slag te gaan in een groot woonzorgcentrum met maar liefst 190 bedden: Sint-Jozef in Sint-Michiels Brugge. Ik werkte voltijds bij de sociale dienst, was er verantwoordelijke en vulde daarnaast nog andere functies in. Ik werd kwaliteitscoördinator en hoofdverpleegkundige. Als mobiel afdelingshoofd zorgde ik voor de uurroosters van de afdelingen, de sollicitaties en tal van andere zaken. Ik deed er heel wat ervaring op.”

Een luisterend oor is ook belangrijk en we willen rekening houden met hun noden en wensen

Sinds 1 juli is Stijn directeur in het Pittemse woonzorgcentrum en dat stemt hem gelukkig. Hij werkt een mooie toekomstvisie uit. “Mijn nieuwe functie zie ik als een boeiende zoektocht. Ik probeer de contacten met onze medewerkers, een 60-tal momenteel, zo goed mogelijk te onderhouden. We beschikken over 54 bewoners en mijn doel is hen allemaal een warme thuis te bieden. De bewoner staat steeds centraal in mijn nieuwe verhaal. In dit gebouw komt de verzorging vooraan te staan, een luisterend oor is ook belangrijk en we willen rekening houden met hun noden en wensen. Er is nog uitbreiding mogelijk en er zijn hier tal van mogelijkheden die zeker haalbaar zijn.”

Deel van gemeente

“Ik wil ook buurtgericht werken. Het woonzorgcentrum is een deel van de gemeente. Pittem is een gemeente met een familiaal gevoel en dat gevoel wil ik in dit woonzorgcentrum behouden. Het is hier een mooie en rustige plaats om te wonen, te genieten en te werken”, lacht de nieuwe directeur.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier