Stickers voor sportclubs promoten veilig sporten in Staden

Sportraad en gemeente roepen sportievelingen via stickers op om voldoende afstand te bewaren bij het sporten. © (foto JCR)
Redactie KW

De sportraad en de gemeente bundelen de krachten om veilig sporten in coronatijden te promoten. Dat gebeurt door middel van 400 stickers die oproepen om afstand te houden tijdens het sporten.

“Ook in tijden van corona blijft sporten belangrijk”, weet sportschepen Gwendolyn Vandermeersch (Open Vld). “Voldoende beweging maakt je niet alleen weerbaarder tegen het virus, het zorgt er ook voor dat je je beter in je vel voelt.” Sportraadvoorzitter Dimitri Lefere gaat verder: “We waren al een tijdje aan het bekijken hoe we de sportclubs konden ondersteunen. Zij hadden vooral nood aan duidelijke info. Zo zijn we op het idee gekomen om stickers te maken met de krachtige boodschap ‘Sport veilig, hou 1,5 meter afstand’.”

Huisstijl

Het initiatief kon op bijval van het gemeentebestuur rekenen, dat besliste om het mee te ondersteunen. Zo werden de stickers in overleg met de dienst communicatie aan de huisstijl van de gemeente aangepast. Aanvankelijk zouden er 250 stickers aan de man gebracht worden, maar uiteindelijk werden het er 400. Elke Stadense sportvereniging kan rekenen op een gratis pakket. Daarnaast wordt ook gekeken om de stickers aan te brengen op de openbare sportterreinen die in beheer van de gemeente zijn.”.

Verenigingen die veilig sporten in de kijker willen zetten, kunnen gratis stickers halen bij de sector Vrije Tijd in het AC/DC in de Ieperstraat 109. “Dan krijg je ook een woordje uitleg over de manier en de mogelijkheden om de boodschap mee te verspreiden”, weet schepen Vandermeersch. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.