Stickers ruilen op Panini-beurs K in Kortrijk

Redactie KW

Jong en oud verzamelden aan Food Avenue waar je sinds 10 uur deze ochtend stickers kan ruilen.

Vandaag is het alle hens aan dek voor Panini-verzamelaars. Jong en oud verzamelden aan Food Avenue in het shoppingcenter van Kortrijk, waar fans sinds 10 uur deze ochtend stickers kunnen ruilen.

682 stickers in het album

Verzamelaars moeten maar liefst 682 stickers hebben om het volledige Panini-album van dit jaar af te werken. Een wiskundeleraar berekende dat het ongeveer 870 euro zou kosten om ze allemaal te verzamelen, rekening houdende met dubbele stickers. Het is dus goed voor de fans dat er ruilbeurzen bestaan.

Voor Mats (7 jaar) en zijn moeder was het een succesvolle ochtend. “Ik heb al 86 stickers kunnen ruilen en blijf hier nog even zitten met mijn mama. Zo kan ik er hopelijk nog extra vinden”. Voor mama was het een hele opgave, want zij heeft de taak van ‘boekhoudster’ op zich genomen. “Ik heb een hele lijst met nummers die we nog moeten vinden. Zo moeten we niet steeds in het boek bladeren. We hebben al veel nummers kunnen schrappen en daar ben ik wel blij om.”

“Nog geen grote opkomst”

De eerste 200 deelnemers kregen van de organisatie een aantal gratis stickers en een drankje. Wie wil kan nog tot sluitingstijd van de K deelnemen aan de beurs, op het tweede verdiep.

“Er is momenteel nog niet heel veel volk geweest. Hopelijk komen er nog wat meer mensen opdagen. Het is echt wel leuk om stickers met elkaar te wisselen,” besluiten de animatoren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier