Stichting Kortrijkse Revue gaat dit jaar voor ‘Straffe Toebak’

Redactie KW

Vanaf 13 juni pakt De Stichting Kortrijkse Revue weer uit met enkele voorstellingen, waar 80 acteurs, koor-, ballet- en orkestleden aan meewerken.

De titel van de Revue dit jaar is ‘Straffen toebak’. Luc Depoortere, die al regelmatig een rol vertolkte binnen de Kortrijkse Revue, neemt voor de eerste keer de taak van regisseur op zich. Het is ook de eerste revue sinds vaste waarde Rudy Dermaux vorig jaar overleed.

Het belooft alvast een avondje lachen geblazen worden. “De koning en de koningin komen naar Kortrijk omdat ze de ‘ufo’ die in de Broeltoren staat, willen zien. In die toren vindt een receptie plaats, waar Mustafa blijkbaar niet welkom is. Als de agent dan nog gul wordt met GAS-boetes, is het hek helemaal van de dam. Ook het voetbal in Brazilië leeft bij de acteurs.”

Voor de voorstellingen van vrijdag 13, zaterdag 14, dinsdag 17, vrijdag 20 en zaterdag 21 juni om 20 uur en van zondag 15 juni om 14.45 uur kan je reserveren via 056 22 99 99 of langsgaan in De Klokke, Graaf Boudewijn IX-laan in Kortrijk. Kaarten kosten 12 en 10 euro.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.