Stichter Ciers-San Marino uit Hulste overleden

Noël Ciers. © Foto LSi
Redactie KW

In de Sint-Jozefskliniek in Izegem is Noël Ciers op 87-jarige leeftijd overleden. Hij was stichter en bezieler van de bekende winkel Ciers-San Marino langs de Brugsesteenweg in Hulste.

Na de Tweede Wereldoorlog startte hij er met een stock americain en een ijzerwarenwinkel. Aan de overkant van de weg kwam daar later San Marino bij, een winkel die toen vooral gespecialiseerd was in speelgoed, kampeermateriaal en caravans. “Hij was in zijn tijd een beetje een visionair”, vertelt zoon Gino. “Hij richtte een wielerteam op, startte met een schoolbusje, organiseerde toen legendarische intredes van Sinterklaas, was actief in de muziekvereniging en kerkfabriek,…”

Noël Ciers liet begin de jaren negentig de zaak over aan zijn vier kinderen Gino, Henk, Els en Joost. In de zomer van 1993 woedde er een zware brand en moest alles heropgebouwd worden. Enkele jaren later zorgde Supra Bazar voor een overname.

Een laatste groet brengen aan Noël kan in rouwcentrum Depoorter langs de Burgemeester Vandenbogaerdelaan in Izegem, elke dag van 15u tot 19u. Condoleren kan ook op www.begrafenissendepoorter.be. De begrafenisplechtigheid vindt op vrijdag 30 november om 10u30 in de Sint-Petruskerk in Hulste plaats.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.