Net voor de zomervakantie werden de werkgroepen boven de doopvont gehouden. Zij presenteerden nu samen met de architect het idee hoe het gebouw er straks zou kunnen uitzien. Het gebouw wordt op het gelijkvloers doormidden gesneden, waardoo...

Net voor de zomervakantie werden de werkgroepen boven de doopvont gehouden. Zij presenteerden nu samen met de architect het idee hoe het gebouw er straks zou kunnen uitzien. Het gebouw wordt op het gelijkvloers doormidden gesneden, waardoor je van de Brugseweg naar de school zal kunnen wandelen. Het achterste gedeelte wordt exclusief voorbehouden voor de liturgische ruimte, waarbij de gelovigen hun plaats krijgen in een arenavorm rond het altaar. Waar nu het tabernakel staat, komt er een stille ruimte.Langs de andere zijde wordt de BKO, K&G en een vergaderruimte ondergebracht in 3 niveaus met lift. Net onder de glasramen wordt een betonnen vloer gegoten. Onder de glasramen worden de buitenmuren gedeeltelijk afgebroken en naar binnen gebracht. Hierdoor ontstaat aan beide zijden een galerij. De BKO wordt verbonden met een buitenspeelplaats, onder meer via een glijbaan. Sommigen vroegen om die glijplank ook toegankelijk te maken voor volwassenen.Antoon Lietaert vond het een goede zaak dat een herbestemming gegeven wordt aan het kerkgebouw en de liturgische ruimte aangepast wordt aan de noden van de huidige tijd. Maandag worden de plannen voorgesteld aan het bisdom.(PCO - foto PCO)