Steven Vandenborre wint architectuurprijs met Safari Studio’s van Goose

We herkennen v.l.n.r. schepen van Stadsvernieuwingsprojecten Wout Maddens, architect Steven Vandenborre, juryvoorzitter David Van Severen, Dirk Van Heuven en Karel Debaere van Kortrijk Heritage. © TVK
Redactie KW

De Kortrijk Heritageprijs ter waarde van 2.500 euro ging naar een ontwerp van de Kortrijkse architect Steven Vandenborre. Hij vormde het pand Safari Studio’s van Goose om van opslagruimte naar drie muziekstudio’s en een polyvalente ruimte voor kleinschalige evenementen.

Het pand in de Magdalenastraat 56-58 bleef zijn karakter behouden. “Ik heb handig ingespeeld op het niveauverschil van het pand. Het interieur is met respect voor details volledig gerestaureerd”, weet architect Steven Vandenborre. “Wat er bijgekomen is, is een groot schuifraam om het open effect met de straat te versterken.”

Aan de achtergevel werd een raam geplaatst voor de bestaande poort. “Die opening fungeert nu als een groot raam op Kortrijk Weide. Wanneer de oude poort wordt opgerold, is de stad getuige van de activiteiten van de band.”

(PVH/TVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.