Steven Stil met Piet Piraat te gast in Kursaal Oostende

Op Paaszondag 21 april komt Piet Piraat met de nieuwe show ‘Piet Piraat en de Toverlantaarn’ om 11 en 14 uur naar Kursaal Oostende.

Steven Stil, samen met Mats (links) en Niels (rechts). © FODI

Een van de castleden is Dirk Van Vooren (45 – geboren in Brugge) alias Steven Stil, die er al sinds 2001 bij is. “Ik herinner mij nog als de dag van vandaag wanneer ik auditie deed voor de rol van Steven Stil. Dat was op 11 september 2001, de dag dat twee gekaapte passagiersvliegtuigen in de Twin Towers in New York binnen vlogen. Vier maanden later waren we met Piet Piraat al op antenne. Na al die jaren blijft het nog altijd even plezant om op te treden. Piet Piraat blijft immers de kindjes aanspreken. Dat komt door de leefwereld van de piraten in combinatie met de domheid van de kok, de stoerheid van de stuurvrouw, grote broer Piet Piraat zelf en mijn eigen personage dat niet kan praten”, zegt Steven Stil, die geen moeite heeft om niets te zeggen op het podium.

“Ik hoop niet dat ik niets mag zeggen omdat ik een geboren West-Vlaming ben”, lacht Steven Stil. “Ik speel gewoon een rol en deze keer één zonder tekst. Ik heb niet de minste moeite om een volledig optreden niets te zeggen.”

Het mooiste moment in die voorbije jaren? “De reacties van de kinderen in combinatie met de ouders die opfleuren wanneer ze zien dat de kinderen zich aan het amuseren zijn. Dat is écht het leukste én daar doen we het ook voor hé.”

De cast van Piet Piraat.
De cast van Piet Piraat.© FODI

(PADI)

Piet Piraat en zijn vrienden komen op 21 april om 11 en 14 uur naar Kursaal Oostende. Tot 1 mei treden ze ook nog op in andere theaters. Tickets en info : www.studio100.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.