Steven Halain (GL Ruiselede-4B): “We missen vooral aanvallend talent”

Steven Halain. © (foto WV)
Redactie KW

De Groene Leeuwen konden na een nul op negen, een meer dan verdiende 0-1 boeken bij Steenbrugge. “Ik hoop dat we zondag een verlengstuk aan deze zege kunnen breien in de thuisderby tegen KSV Pittem”, steekt Steven Halain (29) van wal.

Met Doomkerke is dit voor ons de enige echte derby in de huidige reeks, tegen een ploeg waarmee ons bestuur en onze spelersgroep ook goede contacten onderhouden. Net als onze bende bestaat het team uit veel jonge gasten, van wie de meeste nog studenten zijn. Ze kwamen net als wij uit die moeilijke periode na de winterstop door de examens. Gelukkig is dat stilaan voorbij”, stelt hij.

“Als groep willen we revanche nemen voor onze 2-1-nederlaag op Pittem in de heenronde. Ik ben bezig aan mijn tweede seizoen bij Ruiselede, nadat ik in het verleden toen we de titel pakten hier al aan de slag was. Daartussen speelde ik ook een seizoen bij Pittem, onder trainer Vincent Bonduwe. Daarom vormt die wedstrijd nog een extra drijfveer voor mij, ik wil absoluut winnen.”

Politie-inspecteur

“In onze ploeg loopt enorm veel jeugdig talent, maar er zit niet onmiddellijk een witte raaf met scorend vermogen tussen. Die lopen er niet zoveel rond in vierde provinciale, dat zijn peperdure kerels”, weet Steven.

Het bestuur stuurt na de moeilijke jaren naar evenwicht in het budget en zet de tering naar de nering. Als ze toch echt stappen willen vooruitzetten om een vaste plaats in de linkerkolom te halen en misschien eens mee te strijden voor een eindronde, dan zullen er enkele ervaren mensen moeten bijkomen. Vooral aanvallend talent missen we.”

Zal dat met Steven zijn? “Straks begin ik aan een job als politie-inspecteur. Ik heb net mijn opleiding afgerond, nadat ik in het verleden bankbediende was. Ik heb nog niet bijgetekend. Verder voetballen wil ik zeker nog, maar ik wacht af hoe mijn werkschema er zal uitzien. Ik steek het niet onder stoelen of banken: ik ben nog ambitieus en zou graag nog eens meestrijden om een eindrondeticket te halen.” (FBR)

Zondag 2 februari om 15 uur: GL Ruiselede – KSV Pittem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier