Steven Deleu aka ‘Leute’ verlaat Café 56 in Kortrijk

Op de foto zien we vooraan Dieter De Clercq (nieuwe zaakvoerder), dj Thomas Hiltrop, Gilles Verhaeghe (nieuwe zaakvoerder) en ex-zaakvoerder Steven Deleu. © NVH
Redactie KW

Steven Deleu (42) laat Café 56 over aan Dieter De Clercq (28) en Gilles Verhaeghe (25). Hij was zeventien jaar lang zaakvoerder.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar is nu pas officieel: Dieter De Clercq (28) en Gilles Verhaeghe (25) zijn de nieuwe zaakvoerders van Café 56 in de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk. De Clercq is al vijf jaar de rechterhand van Deleu en ook Verhaeghe werkt al enkele jaren in het café. “Eindelijk kunnen we het goede nieuws verkondigen”, zegt Dieter. “Ik ben enorm tevreden dat Gilles en ik samen aan dit nieuwe avontuur kunnen beginnen.”

De Clercq wil vooral het succesverhaal dat Café 56 vandaag al is, verderzetten. “Er zullen op termijn wel wat dingen veranderen, maar laat ons beginnen bij het begin. Het wordt een zeer drukke zomer, met het EK voetbal op het Schouwburgplein, het einde van de examens, de zomervakantie, … Of we ook zullen verbouwen? Wellicht wel, al is dat niet voor meteen.”

Bar Embalé

Steven Deleu heeft intussen een nieuwe zaak opgericht, Bar Embalé. De naam betekent letterlijk ‘verpakte toog’ en verwijst naar zijn drie kinderen Emma (14), Baptiste (5) en Leonie (7). “Bar Embalé is een mobiele toog met alles erop en eraan, van tapkranen tot verlichting en een muziekinstallatie”, zegt Deleu. “Het is de bedoeling om dit op zijn geheel te verhuren voor allerhande feestjes, van verjaardagen tot babyborrels en pensioenfeesten. Daarnaast zal ik ook nog frigokasten bijkopen zodat het verhuurassortiment nog wordt uitgebreid.”

Voor Deleu is het afscheid logisch, maar ook emotioneel. “Ik heb drie opgroeiende kinderen, een vrouw die een eigen carrière ambieert en ik vind zelf dat het na zeventien jaar welletjes is geweest. Ik heb dus wel vrede genomen met mijn beslissing, maar het doet toch raar, zeker toen ik vanmorgen mijn sleutels moest afgeven.” Deleu zal zijn opvolgers de eerste maanden wel blijven ondersteunen. “Dieter en Gilles weten dat, als ze vragen hebben, ze altijd bij mij terechtkunnen. En natuurlijk zal ik hier nog af en toe een pint komen drinken, alleen zal ik ze nu wel moeten betalen (lacht).”

(NVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.